Įvairiaspalviai drakonai, gyvatės, paršeliai, gėlės, egzotiniai gyvūnai – tai tik dalis dekoracijų, kurios naktimis nušvis Pakruojo dvare „Didieji Kinijos žibintai 2019“ festivalio metu. Spalvingą renginį organizuojančios „Pilys–dvarai“ rinkodaros vadovė Ieva Lukoševičiūtė teigė, kad kol kas tikslaus skaičiaus, kiek per pirmąjį savaitgalį festivalį aplankė žmonių, nėra. Tačiau planuojama, kad iki renginio pabaigos iš viso žibintais pasigrožės daugiau nei 120 tūkst. žmonių.



Praėjusį savaitgalį spalvingų šviesų jūrą spėjo gausus būrys svečių. Tikimasi, kad žibintų festivalis pritrauks ir svečių iš užsienio. „Visada sulaukiame didelio būrio svečių iš kitų šalių, tokių kaip Latvijos, Lenkijos, Vidurio Europos ar ekskursijų iš egzotinių Afrikos ar net Pietų Amerikos“, – vardijo pašnekovė.

I. Lukoševičiūtė pasakojo, kad daugiausia lankytojų dėmesio pirmąjį festivalio savaitgalį sulaukė prie įėjimo renginio svečius pasitinkantis žibintas siaubūnas Nian.

„Taip pat žmonės be galo grožisi Afrikos gyvūnų pieva: drambliu, žirafomis, begemotais ir kitais egzotiniais gyvūnais. Didelis traukos centras ir pandų medis bei arktinės meškos ir pingvinai. Svečiai nepraleidžia progos ir nusifotografuoti įspūdingame gėlių take“, – tęsė organizatorių atstovė.

Pakruojo dvaro teritoriją nuspręsta paversti kinų žibintų oaze nuspręsta dėl gilių tradicijų bei jas slepiančios filosofijos, kuri patraukė renginio organizatorių dėmesį.

„Todėl jau antrus metus iš eilės organizatoriai nori atvežti į Lietuvą dar negirdėtą Kinų kultūros motyvą. Šiais metais tai – Visatos ženklai, kur kiekvienas svečias gali atrasti sau siųstą ženklą Naujiesiems metams“, – aiškino I. Lukoševičiūtė.

Kaip jau rašė portalas DELFI, visoms šio festivalio skulptūroms sukurti panaudota daugiau nei 16 tūkst. metrų kiniško šilką primenančios medžiagos. Darbai Pakruojo dvare užtruko apie tris savaites, o prie skulptūrų dirbo apie 20 kūrėjų. Dar prieš pasiekiant Lietuvą dailininkai ir dekoratoriai savo darbą atliko Kinijoje.

Be daugybės žibintų renginyje taip pat pastatyta 3 metrų aukščio drakono ir fenikso skulptūra, primenanti porceliano skulptūrą.