Pirmieji eitynių dalyviai, tarp jų ir Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos lyderis Julius Panka, į Ramybės parką pradėjo rinktis likus beveik valandai iki jų pradžios.

Eitynėms sutelktos ir itin gausios policijos pajėgos.

Nuo Ramybės parko eitynės tęsis per Vytauto prospektą, pasuks į Laisvės alėją, Vilniaus gatvę ir finišuos Rotušės aikštėje, kur tradiciškai bus giedama Tautinė giesmė.

Lietuva lietuviams“. „Ne Rytams, ne Vakarams, Lietuva – Lietuvos vaikams“. Tokie ir panašūs šūkiai pasitaikydavo eitynėse, kurios vyko ankstesniais metais. Tai visuomenėje sukeldavo ne mažai diskusijų ir eitynės vertinamos gana dviprasmiškai.

Tradiciškai vasario 16-ąją eitynės vykdavo Kaune, o kovo 11-ąją – Vilniuje.

Eitynes stėbėjo ir žydų atstovai Dovidas Katzas ir Efraimas Zuroffas, kurie šiam renginiui negailėjo kritikos.

„Tai kaip nacių eitynės. Šie žmonės nemyli Lietuvos. Mes neturime nieko prieš patriotus, tačiau šių žmonių požiūris yra iškreiptas“, - kalbėjo E. Zuroffas.

Nuo Ramybės parko apie tūkstantis eitynių dalyvių pajudėjo link Laisvės alėjos. Pareigūnai Vytauto prospekte, Mickevičiaus ir Maironio gatvėse buvo laikinai sustabdę eismą.

Ties Kauno savivaldybės pastatu eiseną pasitiko apie trys dešimtys aktyvistų iš „ANTIFA“. Tačiau eitynių dalyviai pražygiavo kita Laisvės alėjos puse, todėl jokių incidentų neužfiksuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3298)