Treniruotėje dalyvauja šiuo metu Baltijos šalių oro policijos misiją vykdantys JAV kariai su naikintuvais F-15C „Eagle“, Švedijos karinių oro pajėgų naikintuvai JAS-39 Gripen, Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvas „Spartan“.

Treniruotės metu imituojamas civilinio orlaivio ryšio praradimas, tokiais ir panašiais atvejais reaguoja NATO karinės oro pajėgos, kurios perima lėktuvo kontrolę, taip pat pratybose imituojamas ir avarinis orlaivio nusileidimas, organizuojama paieškos ir gelbėjimo operacija.

Per NATO pratybas Šiaulių aviacijos bazėje taip pat nutūpė išankstinio perspėjimo ir kontrolės orlaivis AWACS iš Vokietijos ir Švedijos karališkųjų oro pajėgų transporto lėktuvas C-130 „Hercules“. Baltijos regiono karinių oro pajėgų treniruotę jau penkerius metus organizuoja NATO Jungtinė oro pajėgų vadavietė Ramšteine ir Bendrasis oro operacijų centras Uedeme ,Vokietijoje.

Per tokio pobūdžio treniruotes koordinuojami NATO sąjungininkų veiksmai su partnerių karinėmis oro pajėgomis, tobulinamos ryšio procedūros. Šiomis pratybomis demonstruojamas NATO šalių - narių solidarumas ir pasitikėjimas bei sąjungininkų įsipareigojimai kolektyviniam saugumui.