Tačiau policijos pareigūnai kol kas negali patvirtinti, kad tyrimas bus pradėtas. Esą būtų daugiau pagrindo tai daryti, jei į juos kreiptųsi nuotraukoje pavaizduotas asmuo ar jo artimieji.

„Susirūpinkite savo vaikų psichine būkle. Situacija: Žardės rajone paaugliai pastatė draugo nuotrauką, uždegė žvakių, sudarydami įspūdį, jog toje vietoje mirė vaikinas. Nors tikrai taip nėra. Labai mėgaujamasi savo „bajeriu“, laukiama žmonių reakcijos. Procesas užfiksuotas. Pranešta kam reikia. Jei būtų mano valia, tiems vaikinams būtų privaloma apsilankyti pas rimtą psichiatrą. Ar aš čia jau tokių juokelių nesuprantu?“ - karštą diskusiją vakar socialiniame tinkle pradėjo viena klaipėdietė.

Vieni žmonės komentaruose piktinosi tokiu vaikinų elgesiu, kiti svarstė, kad, galbūt, tai visai ne pokštas. Esą gali būti, kad toje vietoje žmogus mirė prieš metus ar dar seniau, ir šitaip draugai mini jo metines.

Tačiau, pasak diskusiją sukėlusios moters, įtarimų kelia tai, kad prie portreto buvo padėta ne tik gėlių ir žvakių, bet ir dvi „Joker“ kortos.

„Aš tas kortas traktuoju kaip parodymą, kad tai pokštas, nes kortos būtent „joker“, - svarstė mergina.

Be to, esą argi normalūs žmonės darytų asmenukes tokia proga prie degančių žvakių.

„Vakarų ekspresui“ pavyko susisiekti su vyru, kuris pats savo akimis matė, kaip vaikinai ruošė „atminimo ženklą“, ir, iš karto įtaręs, kad tai keistas pokštas, informavo policijos pareigūnus.

Vyras pasakojo rugpjūčio 26 d. apie 18 val. prie Taikos pr. 119 adresu pažymėto pastato pastebėjęs keturis maždaug 15-17 amžiaus jaunuolius. Esą jie prie sienos pastatė įrėmintą jaunuolio portretą, padėjo gėlių, kortas, uždegė žvakes...

„Įtarimų kilo dėl to, kad jie šalia pastatė vyno butelį, patys pozavo ir fotografavosi prie to portreto. Tada jie tiesiog išgėrė vyną ir pasišalino. Po kurio laiko vėl grįžo ir iš toliau stebėjo žmonių reakcijas. Tikrai neatrodė, kad būtų nusiminę. Atvirkščiai – pokštavo, juokavo, buvo nusiteikę labai žaismingai“, – pasakojo įvykio liudininkas.

Nieko nelaukęs, jis kreipėsi į policiją. Tačiau, pasak jo, atvykę pareigūnai tik nusifotografavo jaunuolių sukurtą atminimo ženklą, išklausė liudininko parodymus ir išvažiavo.

„Juk jeigu akivaizdu, kad tai pokštas, reikėtų pašalinti tą nuotrauką. Dabar ji kelia žmonėms nemalonias emocijas. Praeiviai stabteli, žiūri, svarsto, kas tam vaikinui galėjo nutikti, – pasakojo vyras. – Jei nuotraukoje pavaizduotas vaikinas iš tiesų gyvas ir nieko net neįtaria apie tokius juokelius, tokį vaizdą netikėtai išvydę jį pažįstantys žmonės gali ir infarktą gauti.“

Pasak jo, įvykio kaltininkus jis puikiai įsidėmėjo, nes jie buvo grįžę net kelis kartus.

„Ir šiandien buvo atėję. Nusipirko kebabų ir atsisėdę atokiau ant suoliuko valgė, stebėjo praeivių reakcijas, kai jie pamatydavo degančias žvakes ir nuotrauką“, – pasakojo vyriškis.

Be to, socialiniame tinkle atsirado ir daugiau įvykį mačiusių žmonių, kurie sakė net ir nufotografavę įtartinus jaunuolius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) vyresnioji specialistė Jūratė Albrektienė patvirtino, kad praėjusį sekmadienį policijos pareigūnai sulaukė pranešimo apie tokį įvykį. Pasak jos, į įvykio vietą nuvykę pareigūnai užfiksavo atvejį ir perdavė informaciją Klaipėdos miesto policijos komisariato darbuotojams.

Policijos atstovė negalėjo atsakyti, ar bus pradėtas tyrimas.

„Nežinau, ar tam yra pagrindo. Jei į policijos pareigūnus kreiptųsi asmuo sakydamas, kad jaunuoliai kažką padarė su jo nuotrauka, galbūt tada būtų galima pradėti tyrimą. Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad faktas užfiksuotas“, – situaciją komentavo J. Albrektienė.