Rugpjūčio 8 dieną Latvijoje nukritus atkurtam istoriniam A. Gustaičio ANBO II lėktuvui, žuvo jo savininkas Arvydas Šabrinskas, kartu su juo skridęs Valdas Černius buvo sužeistas.

Vienas iš lėktuvo kūrėjų Rolandas Kalinauskas viliasi, kad tai netaps šios iniciatyvos pabaiga.

„Nutiko tai, kad jis buvo tos idėjos vadas, sponsorius, žmogus degė ta idėja ir pats skraidė. Dabar jis žuvo – jo buvo daromas ir kitas lėktuvas, šitas sudaužytas: praktiškai ta idėja numirs“, – BNS šią savaitę sakė R. Kalinauskas.

„Būtų gražu pagalvoti visuomenei apie atstatymą ir jo garbei, ir Lietuvos garbei to lėktuvo, kadangi tai istorijos gabalėlis“, – kalbėjo jis.

Pats R. Kalinauskas sakė anksčiau manęs, kad atsitrauks nuo šios idėjos, nes tai reikalauja labai daug jėgų, tačiau dabar svarsto, jog visuomenėje užgimus tokiai iniciatyvai, veikiausiai prie jos prisidėtų.

Legendinis tarpukario ANBO II lėktuvas buvo atkurtas prieš keletą metų grupės entuziastų, jo atkūrimą finansavo A. Šabrinskas.

Aviacijos inžinierius, lakūnas, brigados generolas A. Gustaitis tarpukariu sukūrė iš viso devynių tipų lėktuvus pavadinimu ANBO – tai „Antanas Nori Būti Ore“ akronimas.

Jie plačiai naudoti karo aviacijoje lakūnams mokyti ir žvalgybinėms užduotims atlikti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)