Šį politiką VRK kovo 25 dieną, tvirtindama savivaldos rinkimų rezultatus, buvo pašalinusi iš sostinės tarybos narių mandatus laimėjusiųjų sąrašo.

Tuomet komisija rėmėsi policijos duomenimis, kad vienas asmuo V. Stankevičiaus naudai rinkimų komisijos nario prašė tuščiose pirmumo balsų langeliuose įrašyti jo sąrašo numerį, už kiekvieną įrašą esą žadėta po eurą.

Balandžio 4 dieną Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė, kad VRK nepagrįstai nesuteikė naujos kadencijos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario mandato V. Stankevičiui.

Nors VRK nurodytą situaciją įvertino kaip netiesioginį rinkėjų balsų pirkimą, LVAT padarė išvadą, kad nurodytų duomenų nepakanka konstatuoti tiesioginį ar netiesioginį rinkėjų balsų pirkimą.

„Pažymoje nebuvo pateikta jokių detalesnių duomenų, kuriais remiantis būtų galima konstatuoti, kad buvo nustatytas rinkėjų papirkimo faktas ir kad toks papirkimas buvo masinis arba sisteminis. Todėl darytina išvada, kad nurodytos faktinės aplinkybės akivaizdžiai neatitinka nurodytų šiurkštaus pažeidimo nustatymo kriterijų“, – teigiama nutartyje.

LVAT panaikino VRK sprendimą, kuriuo policijos tiriamas galimas balsų pirkimo atvejis pripažintas šiurkščiu pažeidimu, taip pat sprendimą panaikinti V. Stankevičiaus surinktus per 3 tūkst. pirmumo balsų.

Panaikinta ir VRK sprendimo dalis dėl A. Zuoko ir vilniečių koalicijos „Laimingas Vilnius“ išrinktų tarybos narių sąrašo.

V. Stankevičiui grąžinus mandatą, iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių sąrašo išbrauktas jo vietą užėmęs Algis Čaplikas. Iš viso A. Zuoko koalicija naujos sudėties taryboje turės 10 mandatų.

V. Stankevičius yra ir kadenciją baigiančios Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.