Paklaustas, kas įvyko, politikas teigė, kad geriausiai į šį klausimą atsakytų jo žmona A. Zuokienė.

„Į šitą klausimą geriausiai atsakytų Agnė, ji kvietė vakar, kaip suprantu, kelis kartus, policijos pareigūnus. Policijos pareigūnai atvyko, pakalbėjo su dukra, pakalbėjo su manimi ir išvyko. Tiek ir tegaliu pasakyti“, – apie antradienio įvykį pasakojo A. Zuokas.

Paklaustas, ar nebuvo jokio konflikto, buvęs Vilniaus miesto meras pabrėžė, kad tikrai niekas nesmurtavo.

Agnė Zuokienė

„Ką mes vadinome konfliktu? Kaip suprantu, iškvietimas buvo dėl smurto prieš moterį ir vaiką, tai kategoriškai galiu patvirtinti, kad niekada gyvenime nėra buvę mano šeimoje atvejo, kad aš galėčiau pakelti ranką prieš savo moterį, ar vaikus“, - teigė jis.

A. Zuokas teigė, kad policijos pareigūnai tikrino tiek jo, tiek ir jo žmonos blaivumą.

„Pareigūnai tikrino ir mano blaivumą ir Agnės, bet aš, aišku, nežinau tų duomenų, pagal procedūrą, kita šalis negali to matyti“, – Delfi sakė jis.

„Vaikams tai nėra natūralu, čia ir yra didžiausia problema, kad jie turi kentėti. Bet dukra stipri, bendravo ir su vaikų teisių pareigūnais, policininkais. Ką jie kalbėjo, negaliu pasakyti, nežinau. Bet viskas tvarkoje, kiek gali būti tvarkoje šioje situacijoje“, – kalbėjo politikas.

„Gaila, kad Agnė taip bando spręsti santuokos nutraukimo ginčą“, – Delfi sakė politikas.

Agnė Zuokienė

Kaip skelbia BNS, su buvusiu sostinės meru A. Zuoku besiskirianti Vilniaus savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė antradienį kreipėsi į policiją dėl prieš ją naudojamo smurto. Sostinės policija BNS nurodė 16.46 val. gavusi pranešimą Zuokų adresu, kad prieš moterį ir vaikus smurtauja vyras.

„Pareigūnai nuvyko, priimtas pareiškimas, surinkta medžiaga tikslinimui, ji perduota Vilniaus miesto 3–iajam policijos komisariatui, kuris viską ir išsiaiškins. Pranešimas buvo dėl smurto artimoje aplinkoje“, – BNS sakė Vilniaus policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja.

Kaip BNS teigė A. Zuokienės advokatas Kęstutis Švirinas, politikė jį informavo, kad antradienio pavakarę nebuvo įleista į šeimos butą Užupyje, taip pat – kad jai nebuvo leista pasimatyti su nepilnamete dukra.

„Aš pats nebuvau, negaliu atsakyti, (ar buvo naudojamas smurtas – BNS)“, – teigė advokatas.

A. Zuokienė į telefono skambučius trečiadienį neatsiliepia.