Politikas Delfi TV stebėjosi Vilniaus rinkėjų aktyvumu, kuris yra žemesnis nei 2019 metais: šiemet sostinėje balsavo 49,25 proc., o 2019 m. – 48,08 proc.

„Ką žmonės kalba: per ilgos eilės – reikėjo gana ilgai laukti, norint balsuoti. Vyresniems vilniečiams, turintiems balsuoti namuose, reikėjo internetu užsiregistruoti, kad pas juos į namus galėtų ateiti ir paimti jų balsą. Natūralu, kad jie internetu gal nesinaudoja. dalis rinkėjų nežinojo arba buvo per mažai informuoti apie tai, kad nebus vadinamojo rinkėjo pažymėjimo, su kuriuo anksčiau eidavo balsuoti. Manau, kad šiek tiek trūko informacijos“, – vardijo A. Zuokas.

Jis nesiryžo svarstyti, su kuriuo kandidatu jam būtų palanku susirungti antrame ture.

„Manau, kad trys kandidatai gali patekti į antrą turą. Valdas Benkunskas – gal jis pats kaip asmenybė ir neturi to patrauklumo, bet vis dėlto politinė partija yra finansiškai stipri, jų rinkėjai balsuoja pagal partinę priklausomybę. Be abejo, Tomas Raskevičius, manau, kad šiuose debatose, rinkimų kampanijoje pasirodė neblogai. Na, ir reikia nepamiršti, kad Vilniuje trečdalis rinkėjų yra lenkai arba rusakalbiai ir Valdemaro Tomaševskio nurašyti nereikėtų“, – kalbėjo A. Zuokas.

Politikas piktinosi rinkimų kampanijos metu skleista informacija dėl jo požiūrio į karą Ukrainoje. Apie tai Delfi TV kalbėjo ir T. V. Raskevičius.

„Tai yra visiška demagogija ir neteisybė. Man net nemalonu – vienas iš jų partijos lyderių, dabartinis meras buvo tas, kuris įdavė poną Bieliackį, nobelio premijos laureatą, Lukašenkos saugumui, kuris ką tik buvo nuteistas dešimt metų. Ir čia dabar bando kalbėti apie kažkokias ypatingas kovas už kažką ir tokiu būdu menkinti savo konkurentus – tai yra nepriimtina“, – akcentavo kandidatas į Vilniaus merus.

Artūras Zuokas

Jis patikino, kad jo požiūris į karą Ukrainoje buvo nuoseklus nuo pat pradžių.

„Mano darbai pasako, už ką aš ir kaip, o ne kas čia ką dabar bando sakyti“, – pabrėžė A. Zuokas.

Kandidatas teigė, kad kol kas apie galimas koalicijas kalbėti nenori.

„Šiandien apie tai kalbėti dar anksti“, – sakė A. Zuokas.

Jis perdavė ir pažadą sostinės gyventojams.

„Jeigu reikės, ir velnią priversiu platinti Vilniaus gatves“, – taip pat juokavo A. Zuokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)