Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės teigimu, ketinama nuodugniai ištirti visas aplinkybes ir sužinoti, kodėl Rusijos tarnybos, per prievartą nuplukdė laivą į Murmansko uostą.

Užsienio reikalų ministerija rugsėjo 22 dieną Rusijos ambasadai Lietuvoje išsiuntė notą, kurioje reiškiamas protestas dėl neteisėtų Rusijos pareigūnų veiksmų rugsėjo 18 d. sulaikant žvejybinį laivą „Jūros vilkas", plaukusį su Lietuvos valstybės vėliava tarptautiniuose vandenyse Barenco jūroje, priverstinį jo nuplukdymą į Murmansko uostą ir neteisėtą laivo įgulos sulaikymą.

Rugsėjo 18 d. precedento neturintis įvykis atsitiko reguliuojamoje teritorijoje, tarptautiniuose vandenyse. Kapitonui atsisakius paklusti, laivo valdymas buvo perimtas ir laivas jėga nuplukdytas į Rusijos Murmansko uostą. Lietuvos laivo įgulą sudaro 28 žmonės, trys iš jų - Lietuvos piliečiai.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį interviu LRT radijui informavo apie iš Rusijos gautą diplomatinę notą, kurioje rašoma, kad žvejybinis laivas "Jūrų vilkas" sulaikytas iki rugsėjo 25 dienos.

"Lietuvos konsulas iš Sankt Peterburgo yra išvykęs į Murmanską. Yra gauta nota iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos, kurioje pažymėta, kad laivas sulaikytas iki rugsėjo 25 dienos. Notoje kalbama apie administracinės teisės pažeidimus. Daugiau informacijos neturime, bet svarbiausia, kad jau gavome pirmą oficialų dokumentą", - LRT radijui sakė Premjeras.