Radinį apžiūrėjęs Šiaulių regiono aplinkosaugos departamento Šiaulių miesto agentūros vedėjas Alvydas Kairys nustatė, jog tai gali būti buitinės atliekos ar tepalai bei statybinės medžiagos - kalkės.

Kodėl sklinda bjaurus kvapas, aplinkosaugininkas paaiškinti negalėjo - gal dėl medžiagos reakcijos su rūdijančia statine, o gal ir ne.

Neaišku, kam priklauso atliekomis užteršta teritorija. Jei griovys yra Aerouosto gatvėje esančio pastato sklype, kuriame įsikūrusi UAB "Daolė ir ko", tada iškilusias problemas turėtų spręsti Savivaldybės įmonė "Šiaulių vandenys".

Anot įmonės technikos direktoriaus Jono Matkevičiaus, visų pirma - sklypo planas bus atidžiai išanalizuotas, o tada jau reikės galvoti, kokių veiksmų imtis.

Kad ir kaip ten beatsitiktų, A. Kairys tikino, jog per porą savaičių statinės su atliekomis bus išgabentos. Tačiau tai būtų tik minimalus indėlis Zoknių aplinkai sutvarkyti.

Netoliese griovio plytintys karinio oro uosto kareivinių griuvėsiai, grioviai, neuždengti kanalizacijos šuliniai, atviros šiluminės trasos gąsdina ne vieną netoliese gyvenančią šeimą.

Vasarą šioje teritorijoje žaidžia vaikai. "Žaidimų aikštelėje" slypi reali grėsmė mažųjų šiauliečių gyvybei. Neaišku, kada sulauksime nelaimės.