Politikas teigė balsavęs už perėjimą prie pedagogų etatinio apmokėjimo, nors iš tikrųjų svarstant įstatymo projektą pateikimo stadijoje jo balsavimo rezultato nebuvo. Balsuojant per svarstymą politikas susilaikė. Per priėmimą jo balsavimo rezultato irgi nėra.

Bet sveikinimo tekste, kuris buvo išspausdintas rugpjūčio 31 dienos laikraštyje „Žemaitis“ politikas rašė kitaip.

„Pedagogų bendruomenei nemažas iššūkis – perėjimas prie etatinio apmokėjimo modelio. Pritariau ir balsavau už šią pertvarką tikėdamas, kad naujasis modelis bus naudingas rajonų mokykloms, mokytojams. Tik rūpestį kelia skubotas jo įvedimas“, – rašoma politiko sveikinimo tekste.
J. Razmos sveikinimas mokytojams

Politikas atsiprašo už klaidą

Parlamentaras atsiprašė už netikslumą sveikinimo tekste.

„Aš atsiprašau žmonių. Nepiktybiškai aš tai norėjau parašyti, nes mano galvoje sukosi, kad palaikau etatinį apmokėjimą, bet, turbūt, per vasarą pamiršus tuos balsavimus, nepasitikrinus, tą įrašą parašiau, tikrai nenorėdamas nieko apgaudinėti“, – teisinosi J. Razma.

Jis patikino esąs už etatinį mokytojų apmokėjimą, tačiau prieš skubą jį įvesti.

„Jeigu pastebėtumėte viešus mano pasisakymus, tai visada pasisakiau už etatinį apmokėjimą, ir frakcijoje visada taip sakiau. Tačiau nepalaikiau skuboto jo įsigaliojimo. Kai buvo balsavimas dėl pataisos, kad jis būtų atidėtas iki sausio 1 dienos, tai balsavau už“, – sakė J. Razma.

DELFI primena, kad prie etatinio mokytojų darbo apmokėjimo pereita nuo rugsėjo 1 dienos. Mokytojų profsąjungos „Sandrauga“ pirmininkė Rūta Andriuškevičienė naujienų agentūrai ELTA teigė, kad dėl skubotai įvykdytos reformos pedagogai svarsto streikuoti.