Jūratė Juškaitė Seimo nariams išsiuntė daugiau nei 16 tūkstančių žmonių pasirašytą peticiją. Joje teigiama, kad P. Gražulis Žmogaus teisių komitete dirbti negali, nes ne kartą nesilaikė Lietuvos įstatymų nepaklusdamas policijos pareigūnams, niekino mažumų atstovus.

Valdantieji pasiūlė ir ketvirtadienį posėdyje turėjo būti svarstomas P. Gražulio skyrimas į Kultūros komitetą, tačiau šis klausimas iš darbotvarkės netikėtai dingo.

„Kilo klausimas, kas iš tiesų čia vyksta, ar tai techninis nesusipratimas, ar bandymas vilkinti klausimo sprendimą, žinant, kad savaitgalį bus daug renginių, žmonių dėmesys nukreiptas į kitus dalykus, tikintis, kad po savaitgalio šis klausimas pasimirš“, – svarsto J. Juškaitė.

J. Juškaitė teigia gavusi atsakymą, jog P. Gražulio darbo Kultūros komitete klausimas bus svarstomas kitą savaitę. Tačiau kol P. Gražulis lieka Žmogaus teisių komitete, jo darbas iš esmės paralyžiuotas, opozicijos atstovai atsisako su juo dirbti.

Galimas P. Gražulio atėjimas į Kultūros komitetą gąsdina ir piktina kultūrininkus. Žurnalo „Literatūra ir Menas“ redaktorius Gytis Norvilas sako, kad P. Gražulio veikla su darbu Kultūros komitete yra visiškai nesuderinama.

„Nežinau, kam naudingas (atėjimas į komitetą – LRT.lt), gal tik rengiant komikų vakarus. Tai būtų tarsi aš dabar dirbčiau NASOS dispečerinėje, tai nesuderinami dalykai. Apie naudingumą negali būti kalbos. Galima tik ironizuoti tokiu klausimu“, – sako G. Norvilas.

Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronius Matelis sako, kad ne kartą Seimo frakcijų seniūnų pasitarime siūlė P. Gražulį palikti Audito komitete, nes Aušra Maldeikienė sutinka dirbti Kaimo reikalų komitete. Tačiau šis siūlymas Ramūno Karbauskio esą yra atmetamas.

B. Matelis sako nesuprantantis, kodėl P. Gražuliui leidžiama rinktis, kur dirbti, o kitiems – ne.

P. Gražulis anksčiau yra sakęs, kad iš Žmogaus teisių komiteto pats nesitrauks. Iki šiol jis dirbo Audito komitete, bet turėjo jį palikti, nes buvo pašalintas iš „tvarkiečių“ frakcijos ir tapo Mišrios Seimo narių grupės nariu, o ši Audito komitete savo atstovą jau turėjo.