Jo duomenimis, antradienį apklaustas Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos narys Zbignevas Jedinskis, o ketvirtadienį – „valstietė“ Vida Ačienė. Opozicijai priklausantis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkas Kęstutis Glaveckas patvirtino, kad jis liudyti į STT kviečiamas kitą savaitę.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) vadovas „valstietis“ Valius Ąžuolas BNS patvirtino, kad antradienį kaip liudytojas apklaustas ir jis.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai antradienį lankėsi Seimo kanceliarijoje ir paėmė dalį dokumentų.

Generalinė prokuratūra ir STT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo. Antradienį buvo sulaikyti Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius bei dar keturi verslo atstovai.

Teisėsauga galimus nusikaltimus sieja su neteisėtai vykdoma lobistine veikla ir poveikiu teisėkūros procesams. Teisėsauga teigė besiaiškinanti V. Sutkui priklausančių 400 tūkst. eurų kilmę.

Teisėsaugos duomenimis, tarp įstatymų projektų, dėl kurių galėjo būti darytas neteisėtas poveikis – 2019 metų pabaigoje svarstytas 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketas, įstatymai dėl bankų turto ir pelno mokesčių bei kiti.