Gausiausiai lis Klaipėdos apskrityje, įkyrus bei gana intensyvus lietus lankysis ir Žemaitijoje, Suvalkijoje, Dzūkijoje. Mažiausias lietaus kiekis iškris Panevėžio ir Utenos regionuose. Dėl lietaus ir trumpalaikių rūkų vietomis tikėtinas matomumo pablogėjimas. Vidutinio stiprumo pietų vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų – ims stiprėti tik vakarėjant, kai ciklonas pradės tolti. Temperatūra pasiskirstys nuo 3 laipsnių šilumos rytiniame šalies pakraštyje iki 7-8 laipsnių Tauragės ir Klaipėdos apskrityse.

Šeštadienio naktį prie jūros ir Žemaitijoje lynos jau menkiau, nes didžiausią drėgmę sukaupę debesys persislinks į Aukštaitiją. Iš šiaurės vakarų, šiaurės pakrypęs vėjas, įsismarkaus iki apysmarkio, o pajūryje taps gūsingas – iki 16 m/s. Temperatūra visoje šalyje išliks teigiama, svyruos nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dienos pradžioje silpno lietaus ar dulksnos sulauks dar pietrytiniais ir rytiniais Lietuvos regionais. Debesų sluoksnis virš mūsų šalies plonės, popietę vakariniuose rajonuose atsiras pragiedrulių. Vėjas dažniausiai rinksis vakarų, pietvakarių kryptį, rims iki vidutinio. Termometrai vidurdienį rodys 3-6 laipsnius šilumos. Vakarėjant drėgnesnėse Žemaitijos vietovėse suboluos rūkas.

Sekmadienio naktis numatoma sausesnė, su pragiedruliais. Vietomis drieksis rūkai. Nedidelių kritulių tikimybė išaugs rytui artėjant, kai iš vakarų priartės naujas ciklonas. Klaipėdos, Telšių ir Šiaulių apskrityse kai kur gali iškristi kelios snaigės su lietaus lašais. Kadangi šis ciklonas Lietuvą užkabins dalimi, kur siaučia stiprūs vėjai, rytą vakariniuose rajonuose jau turėtų būti fiksuojami gūsiai iki 15-20 m/s. Daug kur oras atšals iki 0-2 laipsnių šalčio, kelius padengs plikledis, Vakarų Žemaitijoje bus apie 2, pajūryje apie 4 laipsnius šilumos.

Sekmadienio dieną lietaus debesys apims didesniąją šalies dalį, gausiau lis vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose. Alytaus ir Vilniaus apskritis silpno lietaus sulauks vakarop. Pietvakarių vėjo gūsiai daug kur ūžaus 15-18 m/s greičiu, pajūryje jie kartais stiprės iki 20 m/s. Plūstelėjus šilumai temperatūra vėl kils iki 2-7 laipsnių šilumos.

Pirmosios kitos savaitės dienos prognozuojamos sausesnės, ramesnės. Pirmadienis bus labai šiltas.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)