Orus lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys, tad debesų sluoksnis, bent jau pirmoje nakties pusėje, bus plonas. Iš šių debesų žymesnio sniego nesitikėkim. Pūs nestiprus pietryčių, rytų vėjas. Temperatūra pirmoje nakties pusėje skubės kristi. Vidurnaktyje ji pažemės iki 11-16, o kai kur, esant žvaigždėtam dangui, sulauksime ir 17-19 laipsnių šalčio. Antroje nakties pusėje debesų šydas storės ir šaltis po truputį atlėgs. Dieną saulė pasislėps už debesų ir beveik visoje šalyje pradės snigti. O kai kur truputį papustys, nes pietryčių vėjas sustiprės iki 5-10 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną pasieks 4-9 laipsnius šalčio.

Šeštadienio naktį taip pat kris sniegas. Pietryčių, pietų vėjas susilpnės iki 4-9 m/s. Šalčio bus vos 7-12 laipsnių. Dieną snigs mažiau. Pasnigs daugelyje rajonų, bet vyraus nedidelis sniegas. Vėjas jau bus silpnas, įvairių krypčių. Aukščiausia temperatūra svyruos tarp 4-9 laipsnių.

Sekmadienį sniego dar sumažės ir jis nebus įkyrus. Tik naktį dar beveik visur truputį pasnigs, o dieną žymesnio sniego tikėtis neverta. Naktį dvelks silpnas, nepastovios krypties vėjas. Dieną 5-10 m/s greičiu jis papūs iš rytų. Naktį vėl nelabai maloniai nustebins sugrįžęs šaltis. Žemiausia temperatūra nukris iki 11-16, o vietomis, padangei pragiedrėjus, iki 17-19 laipsnių šalčio. Dieną šaltis sugebės sušvelnėti iki 7-12 laipsnių.

Pirmosiomis naujos savaitės dienomis sniegas retkarčiais primins apie save. Naktimis temperatūra vis dar vietomis žvalgysis link 15-18 laipsnių, dienomis ji irgi žinoma bus neigiama.

Eismo sąlygos: keliai daug kur su sniego provėžomis

Ankstų penktadienio rytą Lietuvoje magistraliniai keliai daugiausia yra sausi, vietomis drėgni, o krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai kai kur su sniego provėžomis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)