Architektas Rokas Mazuronis į politiką nėjo, kitaip nei jo brolis Andrius Mazuronis, antrą kadenciją dirbantis Seimo nariu. Tiesa, A. Mazuroniui kelias į antrą kadenciją buvo labai nelengvas – rinkimų sąraše jam teko žema 18 vieta, tačiau rinkėjų pirmumo balsai V. Mazuronio sūnų pakėlė į ketvirtą poziciją ir užtikrino Seimo nario mandatą. Beje, kalbama, kad A. Mazuronis nedėkingą vietą sąraše gavo dėl nesutarimų su Rolandu Paksu.

Dabar į politiką eina ir R. Mazuronis. Jis kandidatuoja į gimtųjų Šiaulių tarybą su visuomeniniu rinkimų komitetu „Laisvieji piliečiai“. Šio judėjimo kandidatas į merus – buvęs „tvarkietis“ Vidmantas Japertas, partijoje. Sąraše taip pat yra 2011 m. su „tvarkiečiais“ į Šiaulių tarybą kandidatavusi Giedrė Brazlauskaitė

Tarp „laisvųjų piliečių“ – ir Rimvydas Tamulaitis, 2012 m. rinkimuose į Seimą dalyvavęs su liberalcentristais, R. Mazuronio kolega, Šiaulių architektas Šarūnas Sabaliauskas.

Ar kvies dar du Mazuronius?

„Laisvųjų piliečių“ vėliavnešys V. Japertas iš „tvarkiečių“ gretų pasitraukė pernai. Jis pagrindine savo pasitraukimo priežastimi DELFI įvardijo partijos elito poziciją dėl euro įvedimo – čia su partiečiais atvirai pešasi ir europarlamentaras V. Mazuronis.

„Aš pasitraukiau iš „tvarkiečių“ dar kol jokių (nesutarimų vadovybėje – DELFI) ženklų nebuvo. Kada suabejota buvo euro įvedimu Lietuvoje. (…) Paprasčiausiai pasakiau, kad man ne pakeliui“, - kalbėjo V. Japertas.

Komplimentų europarlamentaro sūnui R. Mazuroniui V. Japertas negaili.

„R. Mazuronis yra šiaulietis, Šiauliuose gimęs, augęs. (…) Jis pakankamai jautriai žiūri į Šiaulių miesto besiformuojančias ar susiformavusias ilgalaikes problemas ir galimus sprendimo būdus. Kaip naujo mąstymo, naujos kartos žmogus, jis turi pakankamai aiškų matymą“, - teigė kandidatas į merus.

Vis dėlto paklaustas, ar „laisvieji piliečiai“ gali tikėtis didesnio Mazuronių šeimos desanto, V. Japertas tiesaus atsakymo nepateikė – esą šiuo metu judėjimas orientuotas tik į Šiaulius.

„Pilietinis judėjimas sukurtas ir nukreiptas daugiau, kad miesto bendruomenės nariai jame dalyvautų“, - sakė V. Japertas.

Politikas taip pat nesiėmė vertinti, ar jo judėjimas gali pranašauti šiokį tokį skilimą „tvarkiečių“ gretose.

Pasak jo, visi politinėse partijose buvę „laisvieji piliečiai“ iš partijų išstojo, o judėjimas atviras „visų politinių pažiūrų“ žmonėms. „Pas mus partinių iš viso nėra“, - sakė V. Japertas.