„Tik iš spaudos ir iš kolegų dabar sužinojau, kokie yra rezultatai. Tai kaip aš ir tikėjausi, bus tyrimas, manau, kad jis bus objektyvus, pateiksiu visus duomenis“, – sakė parlamentarė, pridurdama, kad į visus žiniasklaidos klausimus ji atsakys trečiadienį rengiamoje spaudos konferencijoje.

„Pateiksiu savo matymą šios pažymos turinio, o jūs galėsite užduoti klausimus“, – sakė ji.

Paklausta, kaip vertina visus numatytus tyrimo objektus, I. Rozova teigė, kad kol kas to vertinti ji nenori.

„Tai yra jau kitas klausimas, čia yra kiti žaidimai, aš nenoriu žaisti tų žaidimų“, – žurnalistams Seime sakė ji.

I. Rozova pabrėžė, kad nejautė nei jai daromo šantažo, ar manipuliacijos.

„Manau, kad komisija išsiaiškins. Ne, kas liečia mane, tai ne, nebuvo jokių veiksmų“, – aiškino politikė, paklausta ar jautė manipuliaciją, ar šantažą.

„Atėjo pažyma ir taškas, aš galėjau susipažinti ir tęsti savo darbą. Todėl, kad tas priėjimas prie slaptos dokumentacijos, jis man nėra reikalingas mano darbe Seime. Galėjau tiesiog tęsti savo darbą“, – teigė ji.

„Jeigu aš žinočiau, kad turiu kažkokių nuodėmių, jūs galite tai suprasti, mano prašymo to ir nebūtų“, – sakė parlamentarė, kalbėdama apie prašymą leisti jai dirbti su slapta informacija. Po kurio ir buvo paviešinta Valstybės saugumo departamento (VSD) išvada dėl šios parlamantarės.

DELFI primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) nori atlikti tyrimą dėl I. Rozovos ryšių su Rusijos diplomatais ir informacija apie tai disponavusių politikų veiksmų. Siūlymas parlamente pristatytas praėjusią savaitę, tačiau opozicijos iniciatyva padaryta pertrauka.

Opozicijos atstovai baiminasi, kad valdančiųjų noras aiškintis kolegų veiksmus taps politinio susidorojimo įrankiu ir užgoš tyrimą dėl I. Rozovos ryšių galbūt keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui.