Žemės ūkio ministerijoje jis buvo atsakingas už tarptautinį bendradarbiavimą, žuvininkystės sritį, taip pat kuravo ministerijai pavaldžių įstaigų ir įmonių personalo administravimo sritį.

42 metų viceministras yra baigęs Mykolo Riomerio universitetą, įgijęs teisės magistro laipsnį. Turi sukaupęs solidžią darbo teisėsaugos srityje patirtį. Prieš ateidamas dirbti į ministeriją, dirbo šeimos versle. Nuo 2014 m. sausio mėn. pradėjo dirbti Žemės ūkio ministerijoje Veiklos administravimo ir turto valdymo departamento įstaigų ir įmonių veiklos priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoju. 2014 m. liepos mėn. paskirtas žemės ūkio ministro patarėju.

Nuo 2004 m. - Darbo partijos narys.

Žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius iš pareigus oficialiai atleista vasario 12 d. Įtariama, kad Rinkos reguliavimo agentūra, kurios valdybos nariu buvo viceministras, už didesnę nei rinkos kainą pirko maisto produktus nepasiturintiems gyventojams.

V. Martusevičius Rinkos reguliavimo agentūroje buvo atsakingas už maisto produktų pirkimo priežiūrą nepasiturintiems gyventojams. Dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų agentūroje ikiteisminį tyrimą pradėjo Generalinė prokuratūra.

Viceministrą atleidusi V. Baltraitienė pripažino, kad prieš pirkdama konkrečius produktus, agentūra pirmiausia turėjo atlikti rinkos analizę, o V. Martusevičius turėjo nusišalinti nuo mėsos ir pupelių konservų pirkimo, nes praeityje yra dirbęs „Vikondos" koncerno įmonėje „Krekenavos agroservisas". Agentūra konservus pirko iš „Sanitex", tačiau juos tiekė „Vikondos" įmonė „Kėdainių konservų fabrikas".