Skelbiama, kad konkurso laimėtojai su problemomis susidūrė po to, kai Žemės ūkio ministerija atiteko Darbo partijai. Verslininkai televizijai pateikė įrašą, kuris, jų nuomone, grindžia 0,5 mln. litų kyšio reikalavimą.

Jame yra klausiama tarpininku vadinamo Gintaro Kaminsko, kam duoti pinigus – jam ar viceministrui. Pašnekovas nurodęs, kad „geriausia būtų perduoti pačiam Ryčiui į rankas, ar jis pasakytų, kur padėti“. Konsorciumo atstovai mano, kad kyšio prašė žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas.

Galimai tarpininkavęs verslininkas G. Kaminskas tvirtino nieko nežinąs. Tačiau iš laidos metu paskelbto įrašo galima suprasti, kad tarpinininkas galėjo bendrauti ne tik su darbiečiais: nuskamba frazė, kad „taip nebuvo net su Masiuliu“.

Viktoras Uspaskichas sakė apie tokią situaciją nieko nežinantis, o jei įtarimai pasitvirtintų, nurodė, kad viceministras būtų atšauktas iš pareigų.

Valstybės kontrolė nagrinėjo, ar teisėtai ankstesnė valdžia sudarė 10 mln. litų sutartį su viešinimo paslaugų teikėjais.

„Buvo nustatyta, kad teikėjo pasiūlymas, pripažintas laimėjusiu, neatitiko pirkimo sąlygose nustatytų reikalavimų, – sakė Valstybės kontrolės atstovė Eglė Merkininkienė. – Dėl to, sudarydama sutartis, ministerija pakeitė kai kurias nustatytas sąlygas, kai kurių sąlygų nesilaikyta sutarties vykdymo metu. Mes ministerijai rekomendavome peržiūrėti nustatytą sutartį ir išspręsti klausimą dėl tolimesnio jos vykdymo.“

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovas Ruslanas Golubovas patikino, kad ši institucija jokios informacijos apie galimą kyšio reikalavimą negavo. „Jei kažkas turi tokios informacijos, prašome pateikti STT“, – siūlė jis.