„Dar neskubame, ketvirtadienį vyks koalicinės sutarties pasirašymas ir, matyt, bus sprendimas“, – apie sugriuvusią „tvarkiečių“ frakciją kalbėjo R. Žemaitaitis.

Kiek anksčiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis yra teigęs, kad jei reikės, „paskolins“ žmogų „tvarkiečiams“. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R. Žemaitaitis tvirtino, kad dėl galimo naujo nario dar svarstoma, tačiau naujo nario atėjimas – tik vienas iš galimų tolesnių scenarijų.

„Gali būti ir žmogus, gali būti ir bendra frakcija įkurta“, – teigė R. Žemaitaitis ir pakartojo, kad sprendimas bus priimtas ketvirtadienį.

Pasidomėjus, kuris planas gali būti realesnis situacijos sprendinys, R. Žemaitaitis atsakė teigdamas, kad abu keliai galimi ir vienodai teisingi.

Naujos frakcijos įkūrimas, anot jo, neturėtų pakenkti patiems „tvarkiečiams“. „Bet kokiu atveju, artėjant rinkimams, reikia stiprinti ir vienyti jėgas“, – tvirtino Seimo narys.

DELFI primena, kad frakcija „Tvarka ir teisingumas“ – viena iš keturių frakcijų, kurios šiuo metu derasi dėl koalicinės sutarties. Trys partijos jau yra pasirašiusios ir memorandumą, o ketvirtoji – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškųjų šeimų sąjunga vis dar nenusprendė, ar jungsis prie koalicijos, ar ne.