„Dėl vaiko pinigų, tai biudžete tikrai nėra tiek pinigų, ne vieną kartą sakiau, kad ir mes atsitraukėme nuo tam tikrų finansinių dalykų, nes turime apsispręsti – jeigu pritariame reikalavimui, kokio jie nori (120 eurų), tai mes turime arba mažinti pensijas, neindeksuoti jų, arba (...) nedidinti bazinio dydžio, tai, mano galva, būtų neteisingas sprendimas“, - sakė R. Žemaitaitis.

Jo teigimu, mažumos Vyriausybė yra realus scenarijus nesusitariant keturioms partijoms.

„Jeigu nepajudame iš taško, kuriame esame dabar, siūlau pasirašyti koalicinį susitarimą be „socialdarbiečių“, ir jeigu jie nuspręstų po mėnesio, po savaitės ar po kažkiek, kad jiems visgi naudinga būtų būti koalicijoje, tai jie galėtų prisijungti. Tai būtų logiškiausias sprendimas“, - ketvirtadienį Seime sakė „tvarkiečių“ pirmininkas.
„Realiausia gali būti mažumos Vyriausybė. Turėtų tai prasmės, nes mišrioje frakcijoje taip yra žmonių, kurie visada palaiko valdančiąją dabartinędaugumą“, - konstatavo R. Žemaitaitis.

Pasak jo, „tvarkiečiai“, dabartiniu sutarimu, Kultūros ministerijos postą dalintųsi su „valstiečiais“, o patiems, pasak R. Žemaitaičio, atitektų Žemės ūkio arba Aplinkos ministerijos portfelis.

Kultūros ministras, teigė „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis, tenkina abi puses, tad, jo teigimu, šioje ministerijoje gali keistis viceministrai.

„Su R. Karbauskiu apie tai kalbėjome. Gali būti, kad išliks tas pats ministras (Mindaugas Kvietkauskas. - ELTA), jis ir mūsų frakcijai tinkamas ir jų, ko gero“, - teigė R. Žemaitaitis.

Ketvirtadienį Seime vyksta intensyvios derybos dėl valdančiosios koalicijos formavimo. Vyksta ginčai, nes LLRA-KŠS reikalauja, kad vaiko pinigai būtų keliami iki 120 eurų, tačiau tam nepritaria „valstiečiai“ bei „tvarkiečiai“. Taip pat derybomis nėra patenkinti ir „socialdarbiečiai“.

„Jeigu nebus atsižvelgta į mūsų programinius siūlymus bei proporcingą atsakomybių padalijimą, toliau nematysime galimybės dalyvauti naujoje koalicijoje, kurioje nesame lygiateisiai ir lygiaverčiai partneriai“, – apie partijos sprendimą sakė LSDDP pirmininkas G. Kirkilas, paneigęs, kad jų tikslas yra Seimo pirmininko pozicija.