„Su R. Paksu kalbėjau prieš kelias savaites, jo judėjimo mintis yra pritraukti asmenis, kurie nepriklauso politinėms partijoms. Judėjimas nedalyvautų politinėje veikloje - nei savivaldos rinkimuose, nei Europos Parlamento rinkimuose. Jeigu tai yra iš tiesų tokia mintis ir idėja, kad judėjimas nedalyvautų niekur, kad būtų jis kaip sąjūdis (...), tai yra sveikintinas dalykas“, - penktadienį „Žinių radijui“ sakė TT pirmininkas.

Pasak TT pirmininko, R. Paksas neketina trauktis iš TT partijos. R. Paksas aktyviai dalyvauja partijos veikloje ir yra TT partijos kandidatas į Europos Parlamentą.

„R. Paksas yra mūsų partijos narys, jis partijoje dalyvauja gana aktyviai. (...) Jis yra iškeltas kandidatu į Europos Parlamento narius“, - teigė TT pirmininkas.

Anksčiau TT pirmininkas R. Žemaitaitis R. Pakso inicijuojamą visuomeninį judėjimą, kontraversišku pavadinimu „Šaukiu aš tautą“, traktavo kaip savavališką partijos silpninimo įrankį.

Pasak R. Žemaitaičio, apie tokią iniciatyvą prakalbęs R. Paksas rodo dviveidiškumą ir bėgimą nuo atsakomybės. Politikas baiminosi, kad vieno iš partijos vedlių savavališki veiksmai klaidins partijos narius ir taip silpnins pačią politinę organizaciją.

R. Žemaitaitis stebėjosi, kad R. Paksas, pats įkūręs Tvarkos ir teisingumo partiją, rizikuoja ją sugriauti, kurdamas neaiškių tikslų politines iniciatyvas.

Tačiau politikas stengėsi atrodyti optimistiškas ir svarstė, kad net jei R. Paksas nuspręstų įkurti visuomeninį judėjimą ir ateityje galbūt palikti Tvarką ir teisingumą, paskui jį pasitrauktų tik labai nedidelė dalis partiečių.

Politikas taip pat vylėsi, kad po galimo Tvarkos ir teisingumo skilimo neturėtų dramatiškai sumažėti ir visuomenės parama partijai.