Politiko teigimu, jei V. Kamblevičiaus skleidžiami gandai apie partijos skilimą būtų tiesa, iš partijos jau būtų pasitraukę keli tūkstančiai narių.

„Neturiu kaip vertinti. Toliau žmogus šnekasi pats su savimi, jau trečias mėnuo. Ženklų, kad kažkas būtų nėra, partija toliau ruošiasi kongresui, tarybai“, – patikino „tvarkiečių“ lyderis R. Žemaitaitis, atskleisdamas, kad partiją paliko vos kelios dešimtys asmenų.

„Tvarkiečių“ lyderis, kalbėdamas apie naujai kuriamą partiją, neatmeta galimybės jai vadovauti, tačiau teigia šioje pozicijoje matantis ir kitą žmogų. R. Žemaitaitis Eltai patvirtino, kad jau dabar yra asmuo, potencialiai galintis būti naujos politinės jėgos lyderiu.

„Aš matau jauną, komunikabilų, išsilavinusį žmogų, taip pat trokštantį kažką padaryti, nuveikti, turintį naujų idėjų, nebuvusį politikoje, todėl aš manau, kad tai būtų idealus variantas“, – teigė politikas, vengdamas atskleisti potencialaus lyderio tapatybę.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis akcentavo, kad nors jo vadovaujamos partijos viduje yra siūlymų pertvarkyti „Tvarką ir teisingumą“, tačiau R. Žemaitaitis laikosi pozicijos, kad geriausia būtų kurti naują politinę jėgą.

„Aš esu nuomonės, kad reikia mėginti sukurti liberalių ir centro jėgų politinį flangą“, – Eltai teigė politikas.

R. Žemaitaitis akcentavo, kad kvietimai jungtis prie būsimo naujo politinio darinio yra išsiųsti tiek politikams, tiek visuomenininkams.

„Taip, kalbamasi apie galimybę bendradarbiauti ir Seimo rinkimuose, kviečiami politikai, kurie galėtų prisijungti“, – teigė R. Žemaitaitis, patvirtindamas, kad artimiausiu metu įvyks tarybos posėdis bei kongresas, kurių metu ir bus priimti aiškesni sprendimai.

R. Žemaitaičio teigimu, idėja kurti naują politinę jėgą jam gimė jau prieš tris metus, kai tapo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininku.

„Mes turime keistis, mes turime kurti naują politinį darinį, į tą darinį kviestis įvairių visuomenės ir politikos veikėjų, kurie yra vienoje ar kitoje srityje pasiekę, žinomi, galintys ir gebantys realizuoti savo programas arba savo idėjas“, – kalbėjo „tvarkietis“.

R. Žemaitaičio teigimu, naujai kuriama partija jau turi ir preliminarų pavadinimą.

„Darbinis pavadinimas kol kas yra „Suvereni Lietuva“, – teigė Žemaitaitis, akcentuodamas, kad kongreso metu pavadinimas dar gali keistis.

ELTA primena, kad buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ vicepirmininkas V. Kamblevičius pastarąją savaitę spaudos konferencijoje pareiškė, kad „tvarkiečių“ partija pasidalino į keturias dalis. Viena „tvarkiečių“ grupė planuoja prisijungti prie Arvydo Juozaičio naujai kuriamos partijos, kita laukia Rolando Pakso prisikėlimo, trečioji lieka su R. Žemaitaičiu, o ketvirtoji yra pasirengusi išstoti iš partijos.