„Tikiuosi, kad mes surinksime ne mažiau, kiek surinkome per savivaldos rinkimus ir norėčiau tiek, kiek per Seimo rinkimus surinkome, apie 50 tūkst. balsų. Man tai būtų didelis įvertinimas, juolab po įvykusių partijoje pasikeitimų tiek viduje, tiek pertvarkant skyrius. Apie mandatus šiandien nešneku, nes neaišku, koks bus aktyvumas – gali būti, kad negausime nė vieno mandato “, – BNS sakė ketvirtadienį iš anksto Vilniaus savivaldybėje balsavęs R. Žemaitaitis.

Jis taip pat tvirtino nenorintis reikšti atviro palaikymo nė vienam iš kandidatų į prezidentus, tačiau tikino balsavęs už „nepartinį“. Antrajame rinkimų ture į prezidento postą kandidatuoja konservatorių palaikoma nepartinė Ingrida Šimonytė bei taip pat nepartinis ekonomistas Gitanas Nausėda.

„Balsavau už tai, kad žmogus, kuris bus prezidentas, kad nekeltų konflikto, kad nebūtų nemalonių santykių tarp politinių santykių, Seimo (...). Nemanau, kad reikėtų įvardinti, už ką balsuoju – galiu tam žmogui dar pakenkti ir gali būti priešingai toje vietoje. Atviro palaikymo tikrai nereiškiu, bet svarbiausia, kad tai nebūtų partinė struktūra“, – sakė jis.