Politikas neslepia apmaudo, komentuodamas partijos įkūrėjo R. Pakso sprendimą.

„Kaip pirmininkui, tai, kad yra kuriamas judėjimas, man labai skaudu“, - „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo R. Žemaitaitis.

„Aš manau, kad nebegali tokie žmonės dalyvauti politikoje, negali žmonės atstovauti rinkėjui, kada dviejų veidų karalystės pasaulyje gyvena“, - R. Pakso ir P. Gražulio elgesį vertino TT pirmininkas.

R. Žemaitaitis svarstė, kad visuomeninio judėjimo steigimas yra bėgimas nuo atsakomybės. Pasak politiko, tokiu būdu R. Paksas ir P. Gražulis gali bėgti nuo Tvarkos ir teisingumo partijai iškeltos baudžiamosios bylos ir siekti apeiti finansavimo reikalavimus, kurie keliami politinėms partijoms.

„Jei judėjimas yra kuriamas tam, kad ateityje taptų politine partija, tai yra vienas nešvariausių dalykų“, - apibendrino R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis pasakojo, kad su R. Paksu po paskutinių Seimo rinkimų buvo aptaręs TT partijos atsinaujinimą, kalbėjo apie tiesioginius partijos pirmininko rinkimus. TT pirmininkas tikino, kad jo santykiai su R. Pakso yra geri, tačiau, kalbėjo R. Žemaitaitis, yra žmonių, kurie visą laiką buvo nepatenkinti jo vadovavimo stiliumi.

R. Žemaitaitis svarstė, kad tikriausiai jo vadovavimu nepatenkintų žmonių skundimasis R. Paksui ir atvedė prie to, kad yra kuriamas naujas judėjimas.