„Aš tikiuosi, kad šiandien apie pietus ir išsispręs. Turiu susitikimą su kolege Agne Širinskiene, preliminariai esame apsisprendę, kaip tas turėtų būti, koks jos vaidmuo mūsų frakcijoje“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

„Taip, šiandien turėtų būti sprendimas“, – patvirtino ir „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Ji planuoja išeiti iš „valstiečių“ frakcijos bei tapti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nare.

Pasak A. Širinskienės, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos įstatai leidžia partijos nariui priklausyti kitos partijos frakcijai.

„Galiu. Mūsų patirtis savivaldoje yra tokia, kad kai kurie mūsų nariai dirba ne tik mūsų sukurtose frakcijose“, – teigė ji.

Pasak R. Žemaitaičio, planuojama, kad A. Širinskienė liks vadovauti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

Seimo narė tvirtino sutinkanti tapti kitos frakcijos nare, jeigu to reikia „stabilumui užtikrinti, frakcijos darbui užtikrinti“.

„Tvarkiečių" frakcija iširo birželio pabaigoje, kai iš jos pasitraukė Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas. Joje nebeliko minimalaus frakcijai Seime sudaryti reikalingo septynių parlamentarų skaičiaus.

Praėjusią savaitę „Tvarka ir teisingumas“ su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos.