Lietuvos laisvės sąjungos ir Lietuos socialdemokratų partijos rinkimų stebėtojai Turmanto rinkimų apylinkėje užfiksavo, kad pilietis S.O. galbūt neteisėtai organizavo rinkėjų pavėžėjimą.

Įtariama, kad veždamas rinkėjus į rinkimų apylinkę balsuoti, minėtas asmuo galėjo agituoti už Darbo partijos kandidatę O.P.

Pranešime teigiama, kad po balsavimo rinkėjai vežti į kandidatės šeimai priklausančią maisto prekių parduotuvę Turmante, kur rinkėjai pirko alaus. Liudytojai teigia, kad už balsavimą rinkėjais galėjo būti atsilyginta duodant pinigų alui pirkti.

Liudininkai apie tai pranešė policijai, policija apklausė liudytojus. Pareigūnams nurodyti ir automobilio valstybiniai numeriai.

„Informacija tikrinama, ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio kol kas nėra pradėtas“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Iki 15 val. visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ gavo per 160 skundų dėl galimų pažeidimų.
„Baltųjų pirštinių“ duomenimis, keliose savivaldybėse stebėtojai jau bendradarbiauja su policija dėl galimo rinkėjų papirkimo. Dėl to sustiprintos stebėtojų pajėgos Pagėgių, Zarasų, Raseinių, Kauno ir Vilniaus savivaldybėse. Tokių atvejų jau per dešimt. Dažniausiai pastebimi įtartini mikroautobusai, prie jų prieina ir nueina vis nauji žmonės, o po to keliauja į rinkimų apylinkę.

Toliau pastebima nemažai rinkimų komisijų darbo klaidų ir balsavimo pažeidimų. Pagal atnaujintas taisykles, kiekvienoje apylinkėje turi būti bent viena balsavimo kabina be užuolaidėlės – pasitaikė nemažai apylinkių, kur visos kabinos buvo su užuolaidomis. Gauta informacija apie tokį atvejį, kur balsavimo kabinos vienoje apylinkėje buvo net sulūžusios.

Pastebėta dar viena šiurkšti klaida – neantspauduoti biuleteniai. Pranešėjai teigia, kad rinkimų komisijos narys turėjo neantspauduotų biuletenių krūvelę ir antspaudavo juos tik pačiam rinkėjui paprašius. Apie šiuos atvejus „Baltųjų pirštinių“ atstovai informuoja apylinkių ir apygardų komisijų pirmininkus, kad klaidos būtų pašalintos.