Baibių kaimo gyventojai ir LSDP Zarasų skyriaus stebėtojai informavo apie galimą rinkėjų papirkinėjimą Zarasuose, Degučių seniūnijos Baibių kaime. Kovo 10 d. po pietų Baibiuose buvo dalinama labdara. Pasak stebėtojos, labdara buvo teikiama visiems jos pageidaujantiems gyventojams. Prisidengdama labdaros dalinimu, buvusi kandidatė į merus Olga Ludziš dalino Visuomeninio komiteto "Švarios savivaldos" iškeltos kandidatės į merės Daivos Kelečienės skrajutes ir agitavo balsuoti už šią kandidatę, neigiamai atsiliepdama apie kitą kandidatą Nikolajų Gusevą. 

Renginį padėjo suorganizuoti ir galimai prie agitacijos prisidėjo Tvarkos ir teisingumo partijos deleguota į Baibių rinkimų apylinkės komisijos narius Dalia Mazūrienė. LSDP Zarasų rinkimo štabo duomenimis, paaiškėjus faktinėmis aplinkybėmis, ši komisijos narė jau tą pačią dieną buvo pašalinta iš apylinkės komisijos narių už priesaikos sulaužymą, o apygardos komisija pradėjo tyrimą dėl balsų pirkimo fakto nustatymo. 

LSDP Zarasų rinkimų štabo duomenimis, apygardos komisija jau pirmame rinkimų ture kandidatę į merus O. Ludziš buvo įspėjusi vengti dalinti įvairią labdarą, kol nesibaigs rinkimų kampanija.