Abejonių gali kilti ne tik dėl įkūrėjo reputacijos, tačiau ir dėl organizacijos susikūrimo aplinkybių bei to, kaip skaidriai bus naudojami žmonių jau suaukoti dešimtys tūkstančių eurų.

Su parama Ukrainai dirbantys žmonės į šį projektą žvelgia skeptiškai, vienas jų sakė, kad geriausiu atveju legionas – mitas, blogiausiu – ciniškas, komercinis projektas.

Kai Delfi susisiekė su pačiu Obliumi ir pasidomėjo, ar jis nenorėtų papasakoti apie legiono veiklą, jį pareklamuoti bei pritraukti daugiau savanorių, jis mielai sutiko su tokiu pasiūlymu, tik paprašė bendrauti raštu, nes jau turi nemalonios patirties, kai žiniasklaida iškraipo jo žodžius.

Pradžioje gana aktyviai įrašus į „Lietuvių legiono“ grupę pradėjo dėti Aurimas Bačinskas – baikeris, bent anksčiau priklausęs „Vorų“ klubui. Jis dalinosi karių nuotraukomis uždengtais veidais ir jiems atvežta parama.

Kad Oblius su bendražygiais išties organizavo paramos rinkimą bei gabenimą į karščiausius Ukrainos taškus, patvirtino keli Delfi kalbinti baikeriai.

Likus mėnesiui iki A. Bačinsko pasitraukimo, oficialiai įkuriama viešoji įstaiga „Atvira širdis“ – būtent per ją Lietuvių legionas vėliau rinks pinigus. Registrų centre ji įregistruotas rugpjūčio 3 d., o jo vadovė – baikerė Vilma Valevičiūtė-Pelytė.

Ji pati atvirai bendravo su Delfi ir tikino, kad yra vienintelė šio fondo valdytoja, visi pirkimai ir parama detaliai dokumentuojama, be to – ataskaitos pateikiamos ir feisbuke.

„Prieš perkant brangius daiktus Ukrainoje kariaujančių kitų karių, tuo pačiu ir Lauryno Baltrūno pasiteirauju ar tikrai kariai atsiuntę prašymą rėmimui tarnauja, ar tikrai dirba darbus kurie priartintų prie pergalės. Taip pat konsultuojuosi su Lietuvos kariais, ar pagal tam tikras atliekamas funkcijas tie daiktai reikalingi“, – kaip sprendžiama, ką kam pirkti, dėstė ji ir pridūrė, kad Lauryną pažįsta jau 20 metų ir juo pasitiki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)