„Rinkimų komisijoms prireiks nemažai laiko“, - sakė Z. Vaigauskas.

Pasak jo, bendras rinkėjų aktyvumas turėtų siekti apie 45 proc., gal ir daugiau.

Rinkimų dieną aktyviausi buvo druskininkiečiai, Pagėgių, Birštono, Švenčionių ir Šilalės rinkėjai. Pasyviausiai balsuota Šiaulių rajone, Kaišiadorių rajone, Mažeikių rajone bei Klaipėdos mieste ir rajone – čia balsavo tik maždaug kas trečias rinkėjas.

Klausiamas, kada bus aiškesni didžiųjų miestų merų rinkimų rezultatai, Z. Vaigauskas patikino, esą šie biuleteniai skaičiuojami pirmiausiai, tačiau didžiuosiuose miestuose procedūros neišvengiamai užtruks.

„Gilią naktį turėtume žinoti didžiųjų miestų rinkimų rezultatus. 3, 4 val. nakties“, - prognozavo VRK vadovas.

Dalyje apygardų policija siūlys pripažinti rinkimus neįvykusiais

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla informavo, kad rinkimų dieną gautas 171 pranešimas dėl galimų įstatymo pažeidimų, pradėti 22 ikiteisminiai tyrimai dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, t. y. dėl balsų pirkimo.

Pasak jo, kai kur pastebėti „sisteminiai“ įstatymo pažeidimai, dalyje apygardų policija siūlys pripažinti rinkimus neįvykusiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)