„Iš viso rinkimuose dalyvavo 23,5 tūkst. rinkėjų. Duomenys dar tikslinami, čia neįskaičiuoti tie rinkėjai, kuria balsavo iš anksto, pašto skyriuose ar namuose. (...) Tenka pripažinti, kad greičiausiai nebus pasiektas reikalingas rinkėjų aktyvumas tam, kad galėtume pasakyti, kad iš karto yra išrinktas meras“, - sekmadienį spaudos konferencijoje sakė Z. Vaigauskas.

VRK turimais 19 val. duomenimis, Širvintų rajone savo valią išreiškė 38,19 proc. rinkėjų, Trakų rajone - 33,92 proc. rinkėjų, Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje - 25,33 proc. rinkėjų.

Per išankstinį balsavimą, specialiuose paštuose ir namuose savo valią iš viso pareiškė 6760 rinkėjų, arba beveik 9,2 proc. visų šiuose rinkimuose balsuoti galinčių rinkėjų.

Meras pirmajame ture išrenkamas, kai gauna daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų.

Pakartotinių rinkimų Trakų ir Šilutės rajonuose prireikė, kai VRK dėl šiurkščių pažeidimų panaikino kovo 1-ąją vykusių savivaldos rinkimų rezultatus. Taip pat dėl šiurkščių pažeidimų panaikinti Širvintų rajono savivaldybės mero rinkimų rezultatai.

Nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje organizuojami, nes čia per 2012 metų rinkimus nugalėjęs Algis Kašėta buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.