Tačiau turbūt retas žino, kad pirmadienį Lietuvoje buvo užfiksuotas rekordas, kurio nebuvo per 100 metų.

„Paskutinį sykį Vilniuje (spalio 15 dieną) taip šilta buvo tik prieš 100 metų, tąkart termometrai fiksavo 18,3 °C“, - apie šį rekordą informuoja hidrometeorologijos tarnyba.

Lietaus dar nesulauksime

Prognozuojama, jog antradienis sostinėje bus saulėtas ir labai šiltas. Lietaus tikimybė išlieka itin menka. Vidutinio stiprumo vėjas suksis iš pietryčių, pietų, 4–9 m/s. Įdienojus termometrai rodys 18–20 °C.

Alytuje ir Mažeikiuose oras sušils iki 18 °C. Marijampolėje ir Jonavoje laikysis 17 °C. Kaune, Šiauliuose, Utenoje, Kėdainiuose, Telšiuose vyraus 16 °C. Vienodai šiluma pasiskirstys Klaipėdoje ir Panevėžyje, čia bus 15 °C.

Ims vėsti tik savaitės pabaigoje

Trečiadienio naktį drėgmės pritvinkę debesys Lietuvą aplenks, lyti neturėtų ir dieną. Tamsiuoju paros metu dauguma šalies vietovių skendės rūke. Pūs pietų, pietryčių vėjas, jo greitis sieks 3–8 m/s. Naktis rami, bus 2–7 °C, pajūryje apie 9 °C šilumos. Kai kuriuose rajonuose dirvos paviršių žnaibys rudeninės šalnos, daugiausia šals iki -3 °C. Dieną termometrų stulpeliai šoktelės iki 16–21 °C.

Ketvirtadienį oras pamažu ims vėsti, bet žymesnių oro temperatūros pokyčių nepajusime, nes vis dar bus labai saulėta. Naujausia prognozė rodo, jog gali iškristi vienas kitas lašas lietaus, tačiau žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas naktį pūs iš pietryčių, pietų, dieną pereis į pietvakarių, jo greitis sieks 3–8 m/s. Naktis bus šiltesnė už praėjusią, laikysis 3–8 °C šilumos. Kiek šilčiau bus tik Kuršių nerijoje, ten termometrai fiksuos apie 10 °C. Dieną, anot sinoptikų, šils iki 14–19 °C.

Penktadienio orai vasaros nebeprimins. Nepaisant to, į tamsų, drėgną ir niūrų rudenį taip staigiai nepereisime. Dieną vietomis negausiai palis. Vėjas šiaurinių krypčių, 3–8 m/s. Naktį oro temperatūra nukris iki 5–10 °C, o dieną pakils iki 11–16 °C.

Artimiausiomis dienomis oras vės tiek naktį, tiek dieną. Neišvengsime ir lietaus.