„Yra visokeriopas karas, bet karas – tą reikia suprasti. Čia nebe žaidimas, čia vyksta labai strategiškai ir seniai suplanuotas karas, kad ES reikia sugriauti. Čia yra Putino idėja, Lukašenka šioje vietoje tik vykdo tam tikrą funkciją“, – tikina profesorius.

Jis siūlo nustoti apgautus žmones vadinti migrantais: Vladimiro Putino ir Aliaksandro Lukašenkos agentai ne tik suklaidino pabėgėlius, dėsto profesorius, bet ir negailestingai juos apvogė – pavertė benamiais, politinių tikslų įrankiais.

„Pasitelkia vargšus žmones, kurie svajoja apie gerą gyvenimą Vokietijoje, jų priverbuoja, atveža, varo per sieną ir net neleidžia trauktis – dar atima dokumentus. Jie iš tikrųjų nėra jokie migrantai, jau dabar jie yra benamiai – apatridai, žmonės be tėvynės. Iš jų pasus atėmė, kad nebūtų taip aišku, kur jiems galima pasiūlyti grįžti, kur jų yra tėvynė“, – aiškina profesorius.

Jis mano, kad ES bet kurią akimirką gali pakliūti į Maskvos spąstus: kelios žuvusių migrantų, galbūt net vaikų, nuotraukos ir kruvinos bus ne Rusijos ar Baltarusijos, bet ES rankos.

„Žmonių mirčių niekada negalėsime išvengti, jeigu didieji vadai suplanuos, kad jau laikas padaryti mirčių. Jie tą padarys labai lengvai, – o, jau laikas, kad porą vaikų mirtų, tada visi labai susijaudins. Jie tą ir padarys, jie jokio žmogiškumo neturi. Tą turėkime galvoje – ten žmonės naudojami kaip šoviniai, patrankų mėsa“, – perspėja V. Landsbergis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)