V. Landsbergis įsitikinęs, kad šiemet rinkimų kampanija buvo negraži ir šiurkšti.

„Metodai rinkiminės kampanijos kai kurie buvo šiurkštūs ir labai seni, bet turbūt tai dar veiksminga. Tai yra šmeižto už labai didelius pinigus kampanija. Jeigu žmones nuteikia balsuoti prieš ką nors, o ne už ką nors, tai nėra kelias į ateitį ir pažangą. Mes tai matome didelėse kitose valstybėse, tai nėra nieko naujo, bet norėtųsi aukštesnės kokybės“, – sako profesorius ir priduria, kad jį labai nuvylė kampanijos metu pasisakęs jo giminaitis L. Andriulis. Anot profesoriaus, tokio giminaičio jis „neįsileistų pro duris“.

Tęsdamas pokalbį, V. Landsbergis tikina, kad jo manymu, tai, kad konservatorių sąrašą vedė Ingrida Šimonytė, o ne Gabrielius Landsbergis, yra geras sprendimas.

„Nutarė taip, kad tokia taktika yra geresnė. Man atrodo, kad tai neblogas pamėginimas rodyti du lyderius, ne vieną kaip paprastai. Kai du, panašiau, kad tai yra komanda. Kalbant apie Vyriausybę, tai visi supranta, kad tai būtų Šimonytės Vyriausybė. Jeigu klostytųsi kairioji koaliciją, jie bandytų rodyti savo daugumą ir siūlyti Skvernelį. Nežinau, ar tai perspektyvu“, – sako pašnekovas.

Jis įsitikinęs, kad I. Šimonytės Vyriausybė turėtų didelį visuomenės pasitikinėjimą. V. Landsbergis, paklaustas, kaip vertina A. Kubiliaus pasisakymą apie diržų veržimąsi, tikina, kad I. Šimonytė to daryti neskubėtų, tačiau sutinka, kad valstybės lėšos nebuvo naudotos protingai.

„Kubilius pasirodė kaip netoliaregiškas politikas. Jis turi patirtį, kad kairieji palieka po savęs duobę ir finansinius įsipareigojimus, ir jis turi vykdyti kažkokią politiką. Jeigu balsą turės Šimonytė, ji pasakė, kad pasistengs netaupyti“, – pabrėžia profesorius.