„Čia – ne krikdemų, čia yra, pirmiausia, vieno žmogaus, būtent Dagio,psichologinė problema, o ji sukelia problemą visai politinei partijai“, – po prezidiumo posėdžio sakė V. Landsbergis.

TS-LKD garbės pirmininkui neatrodo rimti R. J. Dagio keliami ideologiniai klausimai, ar konservatoriai tebėra konservatoriai.

„Kas nors gali kalbėti – ar meškos yra meškos, ar arkliai yra arkliai. Jeigu neturi ką, tai gali svarstyti

Čia yra nerimti klausimai. Nes niekas konkrečiai nepasako, kas yra krikščioniškos vertybės? Artimo meilė? Yra tokie dalykai. Bet kas išdavė artimo meilę? Nusigręžė? Pradėjo skelbti fanatišką neapykantą savo artimiesiems? Niekas nepradėjo to skelbti. Reikia konkretumo, apie kalbate, žmonės“, – sakė V. Landsbergis.

Dagiui pritaikytos sankcijos

DELFI primena, kad Priežiūros komitetas R. J. Dagiui pritaikė dvi sankcijas – suspendavo jo narystę partijoje metams, ir rekomendavo Prezidiumui neleisti jam su partija dalyvauti kituose Seimo rinkimuose. Prezidiumas tokį sprendimą patvirtino. Plačiau apie priimtus sprendimus galima paskaityti čia.

R. J. Dagys savo nuožiūra prieš tai pats sustabdė narystę partijoje. Per spaudos konferenciją trečiadienį jis metė kaltinimus G. Landsbergiui, kad jis pradėjo sistemiškai liberalizuoti partiją. Jo nuomone, tai yra problema, nes liberalios ir krikščioniškos nuostatos viena kitą anuliuoja, ir tada partija praranda ideologiją, o vienintelis jos tikslas būna gauti valdžią.