Nuo pirmadienio Klaipėdos miesto savivaldybė imsis papildomų saugumo priemonių.

Gyventojų aptarnavimui, anot Klaipėdos miesto administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, jokių pakitimų nėra. „Viskas bus taip pat, kaip ir iki šiol. Tik prieš patenkant į savivaldybės pastatą bus pamatuojama temperatūra. Jei ji neviršys nustatytos normos, žmogus bus įleidžiamas į savivaldybės administracijos vestibiulį. Vėliau – nusiunčiamas pas specialistą, kuris taip pat turės visas apsaugos priemones“.

Visi, atvykę į pastatą, turi dėvėti apsaugos kaukes.

Pasak direktoriaus, didžiausi pokyčiai bus savivaldybės darbuotojams. „Turėsime mažiau posėdžių administracijos patalpose. Dalis žmonių, kurie dirba tame pačiame skyriuje, dalį dienų dirbs kontaktiniu būdu, kitą dalį – nuotoliniu“, – kalbėjo G. Neniškis.

Taip pat apribojamas ir savivaldybės kavinės darbas. Bus aptarnaujami tik administracijos darbuotojai. „Tą patį rekomenduojame visoms kitoms savo įstaigoms, teikiančioms viešąsias paslaugas. Svarbu, kad bendravimas vyktų tik tose vietose, kurios yra tam paruoštos“.

Taip pat buvo iškeltas klausimas dėl saviizoliacijos vietų Klaipėdoje. Redakcija gavo skundą, kad grįžusiam iš užsienio žmogui administracijos darbuotoja pasakė, jog savivaldybė nebeteikia tokių paslaugų.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Neniškis teigė, kad, matyt, įvyko nesusipratimas, nes savivaldybė tikrai turi specialias saviizoliacijos patalpas iš kitų šalių grįžusiems piliečiams. „Turime virš 24 lovų, užimtos tik 2. Kol kas šios patalpos nėra labai apkrautos. Kad savivaldybė nesuteiktų žmonėms saviizoliacijos patalpų, tokių atvejų neteko girdėti“, – posėdžio metu kalbėjo pavaduotojas.

Visi sprendimai dėl siūlomų ribojimų bus priimti jau kitą savaitę, ekstremalių situacijų posėdyje.