Katalikų bažnyčios vyskupų vadovas penktadienį rengia spaudos konferenciją Vilniaus Katedros aikštėje.

Karantinas siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą buvo įvestas kovo 16 dieną. Vyriausybė šią savaitę karantiną pratęsė iki balandžio 13 dienos.

Velykos šiemet švenčiamos balandžio 12 dieną, antroji Velykų diena, taip pat ir nedarbo diena, yra balandžio 13-oji.

Premjeras Saulius Skvernelis ragina žmones šiemet Velykas sutikti namuose, kad galėtų jas su artimaisiais švęsti ir kitais metais.

„Jei mes norime sutikti su savo artimaisiais Velykas ir kitais, ir dar kitais metais, ir dar po penkerių metų, tai gal šitos Velykos tegul būna kitokios – namuose, su savo artimaisiais, su savo šeimos nariais, be judėjimo, be važinėjimo po Lietuvą. Nes tokiu būdu mes galime neturėti kitų Velykų“, – Vyriausybėje šią savaitę žurnalistams sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis pabrėžia, kad siaučiant koronavirusui turėjo pasikeisti ir tikinčiųjų ritualai, katalikų Bažnyčios dvasininkai laiko mišias žmonėms neinant į bažnyčią, tad taip turėtų būti ir Velykų metu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)