Visos ministerijos, išskyrus dvi – į vieną pastatą

„Stiprinant tarpinstitucinį bendradarbiavimą ir diegiant modernią darbo kultūrą, visų ministerijų (išskyrus KAM ir URM) perkėlimas į naujas bendras patalpas“, - rašoma DELFI gautame negalutiniame Vyriausybės priemonių plane.

Tačiau Vyriausybės priemonių plane nebeliko anksčiau, prieš rinkimus minėtų planų dvi ministerijas: Aplinkos ir Žemės ūkio iškelti į Kauną.

Pirmadienį paklaustas, ar yra išlikę planai naikinti Energetikos ministeriją ir dvi ministerijas perkelti į Kauną, premjeras Saulius Skvernelis atsakė: „Yra planai kalbėti apie visą viešojo sektoriaus pertvarkymą, tokie planai yra.“

Saulius Skvernelis

Daugiau teisių atleisti blogus vadovus

Be to, Vyriausybės priemonių plane yra numatytas ir siekis griežtinti vadovų atsakomybę.

„Visų institucijų vadovų veiklos vertinimas pagal institucijų pasiektus veiklos rezultatus ir teisių suteikimas atleisti vadovus už nepasiektus rezultatus“, - rašoma tarp siekių Vyriausybės priemonių plane.

Taip pat kalbama apie valstybinio sektoriaus institucijų (ministerijų, jų pavaldžių įstaigų ir kitų viešojo administravimo funkcijas vykdančių įstaigų) institucinės sąrangos tobulinimą: institucijų kompetencijų išgryninimą ir valstybei nebūdingų funkcijų atsisakymą; besidubliuojančių funkcijų atsisakymą; mažų įstaigų konsolidavimą; atskirų regioninių juridinių vienetų sujungimą; giminingas funkcijas atliekančių institucijų sujungimą.

Vyriausybės priemonių plane kalbama ir apie valstybines įmones. Yra įtvirtintas siekis valstybės valdomų įmonių valdymo centralizavimo, atskiriant politikos formavimą nuo valstybės įmonių valdymo.

Vienas centras viešiesiems pirkimams

Dar Vyriausybės priemonių plane yra numatyta ir kitų įdomių dalykų, kaip vieno viešųjų pirkimų centro įkūrimas.

„Vieno viešųjų pirkimų centro įsteigimas vykdyti visų įstaigų viešuosius pirkimus viename paslaugų centre: įdiegiama vieninga ir standartizuota pirkimų sistema; įsteigiama kontrolės sistema, siekiant užtikrinti pirkimų nediskirminacinius kriterijus; analize pagrįsta kriterijų naudojimai ir siūlomų kainų lyginimas; taikyti išankstinę kontrolę (pirkti / nepirkti), siekiant užtikrinti pirkimų poreikio tikslingumą; stiprinti vykdomų konkursų rinkodarą, siekiant pritraukti tarptautinius dalyvius“, - rašoma Vyriausybės priemonių plane.