Ji į pareigas paskirta nuo pirmadienio, I. Šimonytės įsakymu.

G. Balčytytė prieš dešimtmetį buvo tuomet Finansų ministerijai vadovavusios I. Šimonytės atstovė spaudai. Socialinio tinklo LinkedIn duomenimis, ji taip pat yra dirbusi Vašingtone įsikūrusiame Pasaulio banke, padalinyje Šiaurės ir Baltijos šalims, o 2017-2018 – vystymosi ir bendradarbiavimo eksperte Užsienio reikalų ministerijoje. Pastaruoju metu ji dirbo Norvegijos teisinių, konsultacinių, ir projektų valdymo įmonėje „Norway Registers Development“ pasaulinio konsultavimo strategijos vadove.

Ministro pirmininko biuro vadove taip pat nuo pirmadienio paskirta Ieva Skarelytė, anksčiau ėjusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime referentės pareigas, taip pat buvo TS-LKD pirmininko Gabrieliaus Landsbergio padėjėja Seime.

Apie tai, jog pradėjo darbą I. Šimonytės komandoje, BNS patvirtino ir buvęs aplinkos viceministras Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje Dalius Krinickas. Jis sakė dirbsiantis premjerės patarėju aplinkosaugai, žaliajam kursui, žemės ūkiui ir susisiekimui. Iš Aplinkos ministerijos, kai jai dar vadovavo vėliau iš posto atleistas dabartinis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, D. Krinickas teigė pasitraukęs dėl asmeninių priežasčių. Pastaruosius du su puse metų jis dirbo Valstybinėje energetikos reguliavimo tarnyboje.

Jau anksčiau premjerės komandą papildė ir atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, iki tol dirbusi buvusio užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus patarėja ryšiams su visuomene.