Sveikatos apsaugos ministerija pateikdama šį pasiūlymą aiškino, kad daugeliui asmenų, ypač vyresnio amžiaus, yra sunku nuvykti į vakcinacijos nuo COVID–19 ligos vietą, taip pat tai sudarys palankesnes sąlygas pasiskiepyti.

Todėl siūloma karantino nutarimo dokumentą papildyti šiuo punktu – leidžiančia asmenims būti didesnėmis grupėmis transporto priemonėse, kai šie asmenys vyksta į vakcinacijos nuo COVID–19 ligos (koronaviruso infekcijos) vietą ar iš jos.

Iki šiol buvo nustatytas draudimas asmenims būti transporto priemonėse didesnėmis nei 2 asmenų arba vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narių grupėmis, išskyrus miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto priemones ar transporto priemones, kuriomis vykstama į darbo vietą ar iš jos.

Ministrų kabinetas šiam SAM pasiūlymui pritarė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždieninė priminė, kad vežti senjorus į vakcinacijos centrus galima ir geltonais mokykliniais autobusiukais.

Ši tvarka įsigalios jau nuo antradienio.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė posėdyje užsiminė, kad trečiadienį Vyriausybės posėdyje vėl gali teksti svarstyti karantino klausimą.

Delfi primena, kad karantinas visoje šalyje paskelbtas iki pat balandžio mėnesio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)