SAM registruotame nutarimo projekte siūloma pakeisti nuo 2021 m. balandžio 26 d. turinčias įsigalioti nuostatas:

1) Atsižvelgiant į didėjančias ugdymo įstaigose atliekamų profilaktinių tyrimų koronavirusui diagnozuoti apimtis bei į tai, kad iki šiol vykdytų tyrimų metu mokinio namų ūkiui priklausančiam asmeniui nustačius COVID–19 ligą , ji būdavo nustatoma ir mokiniui, siūloma atsisakyti mokinių namų ūkiams priklausančių asmenų tyrimo, o tirti tik mokinius ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančius darbuotojus.

2) Siūloma peržiūrėti savivaldybių, kuriose gali būti nustatomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu visoje šalyje, sąrašą, atsižvelgiant į naujausius duomenis. Siūloma svarstyti savivaldybių, kuriose 14 dienų COVID–19 ligos sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų yra daugiau kaip 200 atvejų, išbraukimą iš sąrašo.

Pagal Lietuvos statistikos departamento 2021 m. balandžio 21 d. skelbiamus duomenis iš sąrašo būtų išbraukiamos 5 savivaldybės: Druskininkų (226), Jurbarko rajono (235), Palangos miesto (219), Prienų rajono (291), Telšių rajono (222) savivaldybės.

Sąraše nuo 2021 m. balandžio 26 d. lieka 21 savivaldybė: Birštono, Biržų rajono, Joniškio rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Mažeikių rajono, Neringos, Pagėgių, Pakruojo rajono, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Rietavo, Rokiškio rajono, Skuodo rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto, Šiaulių rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono savivaldybės.

Taip pat siūlomi pakeitimai dėl ilgalaikių ir trumpalaikių pasimatymų pataisos įstaigose ir tardymo izoliatoriuose organizavimo ir vykdymo. Atsižvelgiant į karantino sąlygų laipsnišką švelninimą visuomeniniame gyvenime ir galimybes atitinkamomis priemonėmis veiksmingiau užtikrinti COVID–19 ligos prevenciją, siūlytina atnaujinti ilgalaikių ir trumpalaikių kontaktinių pasimatymų vykdymą bausmių vykdymo sistemoje.

Siūloma nustatyti šiuos asmenims patekimo į minėtas įstaigas reikalavimus: kontaktiniai pasimatymai (tiek ilgalaikiai, tiek trumpalaikiai) galėtų vykti su sąlyga, jei lankytojai turi COVID–19 ligos imunitetą – persirgę COVID–19 liga arba paskiepyti vakcina pagal skiepijimo schemą.

Trumpalaikiai nekontaktiniai pasimatymai toliau būtų vykdomi užtikrinant šiuo metu valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Šio pakeitimo įsigaliojimo data siūloma 2021 m. gegužės 3 diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)