„Visada jaučiu didelę atsakomybę už priimamus sprendimus. Turime suremti pečius ir imtis konkrečių darbų. Neabejoju, kad pavyks surasti sprendimus, kurie tenkins visų viešojo sektoriaus darbuotojų poreikius“, - sakė premjeras.

Šiai komisijai vadovaus Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis. Numatyta, kad komisijos darbe dalyvaus švietimo ir mokslo, kultūros ir meno, sveikatos apsaugos, socialinių paslaugų sričių darbuotojų, valstybės tarnautojų, statutinių valstybės tarnautojų profesinių sąjungų atstovai.

„Susėskime, sutarkime, patvirtinkime ir įgyvendinkime. Visi kartu. Atskirai kreipiuosi į streikuojančius ir to nedarančius mokytojus. Žinau, kad visi pavargote. Ne tik nuo streiko, bet ir nuo ilgus dešimtmečius dalintų, bet neįgyvendintų pažadų“, - ragindamas švietimo darbuotojus įsitraukti į būsimos komisijos veiklą kalbėjo S. Skvernelis.

Į komisijos darbą taip pat kviečiamos Seimo valdančiosios ir opozicinės partijos, siūloma įtraukti socialinės apsaugos ir darbo, švietimo ir mokslo, kultūros, sveikatos apsaugos, teisingumo, vidaus reikalų, finansų ministrus, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorių.

Siekiant operatyviai spręsti viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio problemas, numatoma iki 2019 m. kovo 10 d. pateikti Seimui Ilgalaikio tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio finansavimo iki 2025 metų strategijos projektą. Kad strategijos projektas būtų parengtas laiku, siūloma, jog komisija į posėdžius rinktųsi ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę.

„Nei aš, nei Vyriausybė nedaliname pažadų, kurių negalime ar neketiname įgyvendinti. Duodame realius pažadus, kuriuos vykdome. Kalbu apie visus be išimties sektorius, kurie visi ir yra svarbūs mūsų valstybei. Nuo mokytojo iki ugniagesio, nuo mediko iki socialinio darbuotojo“, - feisbuke rašė Vyriausybės vadovas.