Už 1 mln. 41 tūkst. litų šiemet planuojama sutvarkyti Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblio vienuolyno pastato stogą, už 851 tūkst. litų - užbaigti Žemaičių Kalvarijos bazilikos bokštų tvarkymo darbus. Už 600 tūkst. litų šiemet turėtų būti atlikti sostinės Šv. Teresės bažnyčios, Aušros Vartų koplyčios ir galerijos išorės remonto, restauravimo darbai.

576 tūkst. litų bus skirta Kryžių kalno teritorijai - numatoma atlikti archeologijos tyrimus ir įrengti apšvietimą šioje teritorijoje, patikslinti Kryžių kalno detalųjį planą, kad čia būtų galima statyti bažnyčią, atlikti laikinosios koplyčios nukėlimo darbus.

Be to, numatoma skirti lėšų, kad šiemet būtų atlikti Apsireiškimo koplyčios Kaune išorės remonto darbai (477 tūkst. litų), Trakų parapinės bažnyčios konservavimo, restauravimo, teritorijos tvarkymo darbai (300 tūkst. litų), įrengti viešieji tualetai Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansambliui priklausančiame pastate (197 tūkst. litų). Taip pat numatoma atlikti Kauno arkikatedros bazilikos (171 tūkst. litų) ir Marijampolės bazilikos (150 tūkst. litų) vidaus tvarkybos darbus.

Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų pritaikymo piligrimų ir turizmo reikmėms programą numatoma įgyvendinti iki 2013 metų.

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas teigia, kad Bažnyčiai pinigai buvo skirti artėjant žemaičių krikšto jubiliejui, kuris į Lietuvą turėtų pritraukti svarbių svečių ir turistų. O Tytuvėnų vienuolynas ir Kryžių kalnas turistų yra lankomi nuolat.

„Šitas Ūkio ministerijos projektas, popiežiaus Jono Pauliaus II kelio sutvarkymas regimas kaip visos valstybės politikos dalis, ne tik parama Bažnyčiai, kuri stokotų lėšų kulto objektų sutvarkymui. Neabejotinai tokie objektai kaip Tytuvėnų ansamblis, Kryžių kalnas, ypač paklausūs turistams, ypač įvažiuojamajam turizmui“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Gelūnas.

Anot jo, žemaičių krikšto jubiliejus „labai didelės svarbos renginys (...) tikimasi sulaukti daug labai svarbių svečių ir turistų antplūdžio“, - kalbėjo ministras.