8 siūlomi paketai susiję su naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsme ir sukeltų padarinių šalinimu, 4 paketai susiję su šešėlinės ekonomikos mažinimu, 28 paketai – įgyvendinantys Vyriausybės programos nuostatas, 16 paketų susiję su kitų metų valstybės ir savivaldybių, Valstybinio socialinio draudimo fondo ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų patvirtinimu.

Dar 35 paketai yra susiję su ES teisės perkėlimu ar įgyvendinimu, iš jų 7 paketai susiję su jau pradėtomis ES teisės pažeidimo procedūromis.

59 paketai įgyvendina Konstitucinio Teismo nutarimus, Valstybės kontrolės ir Specialiųjų tyrimų tarnybos rekomendacijas.

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo sukurti mechanizmą, sudarantį pagrindą kaupti asmeninės apsaugos priemonių ir medicinos priemonių kiekius atitinkamam laikotarpiui. Pasak ministerijos, taip siekiama užtikrinti nepertraukiamą svarbiausių šalies institucijų, įstaigų veiklą ateityje kilus pandemijai šalyje ir išvengiant šių priemonių trūkumo.

Finansų ministerija siūlo įsteigti Valstybės duomenų valdysenos informacinę sistemą, kurios steigėjas, valdytojas ir tvarkytojas būtų Lietuvos statistikos departamentas. Pasak ministerijos, taip būtų sutelktas valstybės informacinių išteklių valdymas ir tvarkymas vienoje sistemoje.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo papildyti teisės aktuose nustatytas sąlygas, kurioms esant Vyriausybė ar savivaldybės taryba gali nustatyti mažesnę valstybės ar savivaldybės įmonių mokėtiną pelno įmoką į šalies biudžetą.

Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo reglamentuoti bendradarbiavimą tarp URM ir Lietuvos viešųjų mobiliojo ryšio operatorių dėl informacijos suteikimo apie mobiliojo ryšio vartotojus, esančius užsienyje ar jos tam tikroje dalyje, ypatingų aplinkybių ar kitų aplinkybių, dėl kurių kyla grėsmė žmonių gyvybei, sveikatai ar saugumui, atvejais.

Tarp Aplinkos ministerijos siūlymų – bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo sistemos tobulinimas.

„(Siūloma – ELTA) nustatyti kompensavimo privačių miškų savininkams už nustatytus veiklos apribojimus miškuose, esančiuose ne saugomose teritorijose, tvarką, leisti paversti miško žemę kitomis naudmenomis tais atvejais, kai tai būtina siekiant atkurti EB svarbos natūralias buveines saugomose teritorijose”, – nurodo ministerija.

Aplinkos ministerija taip pat siūlo nustatyti savanorišką, bet neprivalomą pakuočių ženklinimą nurodant pakuotėms pagaminti naudotų medžiagų rūšis ir tinkamiausią pakuočių atliekų sutvarkymo būdą. Taip siekiama Lietuvos nacionalinės teisės nuostatas tinkamai suderinti su Europos Sąjungos teisės aktuose valstybėms narėms suteikiama diskrecijos teise apsispręsti dėl pakuočių ženklinimo privalomumo.

Numatyta, kad Seimo rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną.