Tuo pačiu ministrų kabineto nutarimu siūloma V. Telyčėną skirti laikinuoju policijos vadovu, kol bus rastas naujas.

„Aš pakankamai stipriai apgailestauju dėl taip susiklosčiusios situacijos, į kurią generalinis komisaras taip reagavo. Tai jo asmeninis apsisprendimas. Gaila, nes kaip tik jam vadovaujant policijai nuo 2008 m. situacija keliuose yra gerokai pagerėjusi, bet generalinis komisaras priėmė tokį sprendimą, todėl siūlome jį tenkinti“, – posėdyje sakė premjeras Andrius Kubilius

Kiti ministrai šia tema nepasisakė.

Jau anksčiau prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys sakė, kad ji patenkins V. Telyčėno prašymą. Policijos generalinį komisarą penkerių metų kadencijai Vyriausybės teikimu skiria prezidentas.

Generalinio komisaro atsistatydinimui pritaria ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, bet pats trauktis neketina.

Patrulio sukelta mirtina avarija iš posto išvertė ir tiesioginį jo vadovą – Trakų rajono policijos komisariato vadovas Nerijus Šiaulys taip pat parašė atsistatydinimo pareiškimą.

S. Šostakas, kuriam gresia baudžiamoji atsakomybė, šiuo metu areštinėje, teismas jį leido suimti 15 parų.

DELFI primena, kad skaudi nelaimė įvyko vasario 13-osios naktį.

Greitkelio Vilnius-Kaunas 46-ame kilometre S. Šostako 17 metų „Audi A6“ kelyje į „Opel“ trenkėsi su tokia jėga, kad pastarasis automobilis keletą kartų apsivertė.

Avarijoje žuvo Kauno Raudonojo kryžiaus ligoninės 2-ojo traumatologijos skyriaus vedėjas 64 metų Rimgaudas Kazimieras Žukas ir jo 63 metų žmona Vida Žukienė - Kauno centro poliklinikos vyresnioji vaikų ligų gydytoja.

Sužalota dar viena kartu važiavusi kauniečių pora – 62 metų sutuoktiniai Golubovai (moteris – žuvusiosios V. Žukienės sesuo Audronė Golubovienė).

Nustatyta, kad S. Šostakas vairavo neblaivus – jo kraujyje nustatyta 1,16 promilės alkoholio.

Šeštadienio vakarą jis budėjo iki 21 val., o naktį važiavo į namus Elektrėnuose.