Projektu siūloma įtvirtinti nuostatą, kad NKSC nustatęs, jog viešųjų elektroninių ryšių tinklų, viešųjų elektroninių ryšių, elektroninės informacijos prieglobos arba skaitmeninių paslaugų gavėjas galimai dalyvauja vykdant kibernetinius incidentus, turėtų teisę, be teismo sankcijos duoti nurodymą skaitmeninių paslaugų teikėjui ne ilgiau negu 48 valandoms apriboti paslaugų teikimą. Arba siūloma nurodyti taikyti priemones, šalinančias nusikalstamų veikų kibernetinėje erdvėje priežastis.

Taip pat, siūloma įtvirtinti, kad tokiais atvejais, kai reikalinga teismo sankcija, apylinkės teismo pirmininkui ar jo įgaliotam teisėjui pateikiamas teikimas dėl veiksmų teisėtumo ar pagrįstumo patvirtinimo motyvuota nutartimi.

Taip pat šiuo projektu siekiama įtvirtinti NKSC naują funkciją – atlikti patikrinimus, kaip viešųjų elektroninių ryšių tinklų ir (arba) viešųjų elektroninių ryšių paslaugų teikėjas vykdo privalomus nurodymus blokuoti domeno vardą, identifikuojantį interneto svetainę, kai to prašo privalomąjį nurodymą davusi institucija, ir apie patikrinimo rezultatus ją informuoja.

Projekte pažymima, kad Įstatymo projekte numatyti nauji NKSC įgaliojimai grindžiami poreikiu stabdyti nusikalstamas sukčiavimo veikas, atliekamas kibernetinėje erdvėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją