Sveikatos apsaugos ministerijos parengtame karantino keitimo dokumente nurodoma, kad nuo vasario 22 dienos, kito pirmadienio, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pasirinktoje ugdymo įstaigoje ugdymą pagal pradinio ugdymo programą vykdyti mišriu būdu.

Joje periodiškai atliekant pagal pradinio ugdymo programą ugdomų mokinių namų ūkių ir įstaigoje kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų bandomąjį profilaktinį tyrimą koronavirusui diagnozuoti ir užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

„Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu karantino režimo pabaiga yra numatyta 2021 m. vasario 28 d., tokio ugdymo proceso pabaigos datos siūloma nefiksuoti, o ją įrašyti tik tuo atveju, jeigu bus pratęstas karantino režimas. Išanalizavus tokio ugdymo proceso organizavimo rezultatus, būtų svarstoma galimybė dėl analogiško ugdymo proceso organizavimo ir kitose mokyklose“, – rašoma dokumente.

Vyriausybė šiam pasiūlymui pritarė.

Delfi primena, kad Valstybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) pirmadienį pranešė, kad Vyriausybei siūlys atlaisvinti judėjimo ribojimus tarp Alytaus, Šiaulių ir Panevėžio miestų bei jų žiedinių savivaldybių. Taip pat atnaujinti vairavimo egzaminus bei praktinį rengimąsi jiems.

Kol kas tokie pasiūlymai dokumente nėra įrašyti.

Spręs kitą savaitę

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės posėdyje teigė, kad kitą savaitę bus sprendžiama, kokie ribojimai liks galioti kovo mėnesiui.

„Kadangi kitos savaitės pabaigoje bus vasario 28 diena iki kurios galioja dabar karantino nutarimas ir kitos savaitės trečiadienį vis tiek turėsime spręsti, kokiomis sąlygomis, kokius apribojimus reikėtų pratęsti, o kurių galima atsisakyti. Tuo metu, jei viskas seksis gerai, galbūt galėsime kalbėti apie scenarijų C2, jei dinamika išsilaikys palanki. Tai tų veiklų, apie kurių vienokį ar kitokį atlaisvinimą galėsime kalbėti, matyt, bus ir daugiau, nei koks vienas klausimas“, – aiškino ji.

Ministrė pirmininkė teigė, kad šį trečiadienį bus patvirtintas tik vienas „nedidelis techninis dalykas“.

„Manau, kad kitą trečiadienį išsamiai pasvarstysime, kurie veiklos, judėjimo ribojimai liktų kovo mėnesiui, o kurių jau būtų galima atsisakyti“, – Vyriausybės posėdyje sakė premjerė.

Stebuklo nelaukiama

Sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui paminėjus, kad kitą savaitę bus sprendžiama dėl karantino sąlygų kovo mėnesį, o gal net dėl karantino panaikinimo, I. Šimonytė juokėsi.

„Ačiū ministre už pristatymą ir didelį optimizmą užduodant klausimą, ar bus pratęstas karantinas. Nežinau, kas stebuklingo turėtų atsitikti, kad kitą savaitę turėtume mažiau nei 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Bet faktas tas, kad jei tendencijos išsilaikys teigiamos, apie tam tikrų dabar galiojančių ribojimų atsisakymą kitą trečiadienį galėsime apsispręsti“, – sakė ji.

„Turbūt karantino režimas bus kitoks kovo mėnesį, nei dabar“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Ji teigė, kad kitą savaitę gali būti priimtas sprendimas dėl visų žiedinių savivaldybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (517)