Vyriausybė posėdyje trečiadienį spręs dėl Susisiekimo ministerijos parengto nutarimo projekto, kuriuo siūloma nepritarti „darbiečių“ parengtoms Aviacijos įstatymo pataisoms.

Pasak ministerijos, joms pritarus, į orlaivių, kuriems privaloma teisinė registraciją, kategoriją patektų ir žaislai, jų įsigijimą turėtų forminti notaras, todėl toks siūlymas yra neproporcingas ir nepagrįstas.

Taip pat ketinama nepritarti ir siūlymui bepiločio orlaivio valdytojo teisę suteikti tik specialisto licenciją turinčiam asmeniui. Ministerijos teigimu, naudojimasis bepiločiu orlaiviu nesukelia rizikos pažeisti svarbius visuomenės interesus.

Aviacijos įstatymo pataisas Seime užregistravo „darbiečiai“ Viktoras Fiodorovas ir Valdas Skarbalius. Anot V. Fiodorovo, didėjant bepiločių orlaivių populiarumui, daugėja ir gyventojų nuogąstavimų dėl privatumo pažeidimo ar saugumo, todėl juos privalomai registruojant, būtų žinoma, kas juos skraidina, o įvykus nelaimingam atsitikimui, būtų daug lengviau surasti įvykio kaltininką.