Italų kilmės žurnalistas Marcello Faraggi sukūrė beveik 20 minučių filmą, kuriame bandoma įteigti, kad Darbo partijos byla yra politinė.

Filmuota Europos parlamente, Vilniuje ir Kėdainiuose. Žurnalistas praneša, kad V.Uspaskichas šiame mieste žinomas ir visų mėgstamas.

Darbo partijos narys, Kėdainių rajono meras Rimantas Diliūnas filme pasakojo, kad V.Uspaskicho dėka miestas išgražėjo, o kaltinimai apgaulinga apskaita yra politinis susidorojimas.

V.Uspaskichas taip pat pozuoja Kėdainių konservų fabrike ir ledų gamybos įmonėje. Pasakojama, kad namuose V.Uspaskichas praleidžia kiek įmanoma daugiau laiko su šeima. Taip pat jis skundžiasi, kad vyresnioji dukra keičia pavardę į motinos, nes nenori būti Uspaskich.

V. Uspaskichas filmą išdalino europarlamentarams, kurie pernai rudenį iš jo atėmė teisinę neliečiamybę. Tačiau jis nori ją susigrąžinti.

Esą „Wikileaks“ paskelbti duomenys patvirtina, kad byla yra politinė. V. Uspaskichas sako, kad italų kilmės žurnalistas sukurti filmą pasisiūlė pats. Milijonierius europarlamentaras pasirengęs padengti išlaidas.

„Jis kainuos aišku, todėl, kad vis tiek tai yra kamera, ir nuoma (...) Aš galiu padengti išlaidas, bet kol kas nebuvom susitikę dar, todėl kad aš dabar ne Lietuvoje, ir net Briuselyje, ne Strasbūre“, - kalbėjo politikas.

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis sako, kad filmas įspūdį gali padaryti tik naiviems, kad jokių atgarsių Europos Parlamente filmas nesusilaukė.

„Niekas daug ir nekalbėjo. Nežinau, kas žiūrėjo tą filmą (...) Kokia nuomonė? Užsakė. Kaip užsakė, taip ir padarė. Nemanau, kad daug kūrybos yra“, - tvirtino V.Landsbergis.

Spalio pradžioj Europos Pralamento Teisės veiklų komitetas svarstė, ką daryti, su V. Uspaskicho prašymu atnaujinti svarstymus dėl jo panaikintos teisinės neliečiamybės, tačiau sprendimas kol kas nepriimtas.