Tai DELFI patvirtino pats V. Uspaskichas. Minėtus šešis ministrų postus Darbo partija norėtų gauti labiausiai, o visa kita – įskaitant ir premjero kėdę – esą priklausytų nuo iškovotų Seimo narių mandatų skaičiaus.

Kandidatus į ministrus jau turi, bet pavardžių neatskleis

„Mus labai domina aplinka, Finansų ministerija, Ūkio ministerija, energetika, Žemės ūkio ministerija, Susisiekimo ministerija, - vardijo „darbiečių“ lyderis. - Švietimo ministerijai mes iš tikrųjų turime gerų specialistų, socialinėje apsaugoje turėsime gerų specialistų. Visos pozicijos yra“, – DELFI sakė politikas.

V. Uspaskicho teigimu, „darbiečiai“ labiausiai nori būtent pirmiausiai išvardintų šešių ministerijų, kadangi jų veiklos tiesiogiai atsiliepia šalies ekonomikai, kurią jo vadovaujama politinė jėga esą yra pasiryžusi atgaivinti.

„Jeigu patikės žmonės kokius 20 proc. Seimo, 25-28 žmonės, tai, reiškia, imsim ir socialinės apsaugos postą. Per daug įtakos neturėsim tada. Jeigu surinks kokios 30, 40, 50 vietų Seime, tai jau atsakomybė bus. Rinkėjai sakys – mes jums trečdalį Seimo suteikėme, imkitės ko nors. Tada mes reikalausime – geriau likti opozicijoje su 50 žmonių negu imti tas ministerijas, kurios neturės įtakos (ekonomikos rezultatų – DELFI) generavimui“, - svarstė „darbiečių“ lyderis.

Pašnekovo žodžiais, Darbo partija jau turi savo kandidatus kiekvienam ministro postui, tačiau pavardžių atskleisti neketina.

„Mes turime pilnai visas pozicijas suformavę. Pilnai. Negalime to atskleisti todėl, kad politika Lietuvoje labai korumpuota, valdžia labai korumpuota. Nenorime, kad būtų kompromituojami mūsų kandidatai“, - aiškino V. Uspaskichas.

Vis dėlto jis atskleidė, kad „darbiečių“ potencialių ministrų sąraše yra trys nepartiniai kandidatai. „Tai yra žmonės iš akademinio sluoksnio, kurie prisijungs prie vyriausybės, jeigu bus tokia rinkėjų valia. Pavardžių mes neskelbsime. Todėl, kad Lietuvoje pavardes skelbti – tai reiškia prarasti žmones. Nes juos būtinai „suvalgys“, būtinai mes viską, kas įmanoma, būtinai sugalvos kokį purvą apie juos, kurio nebuvo“, - užsiminė europarlamentaras.

V.Uspaskichas geriausiu premjeru laiko save

Darbo partijos vadovo nuomone, premjero postą „darbiečiai“ sieks užimti tada, jei rinkimuose iškovos daugiausiai balsų. Ministro pirmininko kėdė – vienintelis postas būsimojoje vyriausybėje, į kurį pretenduoti norinčio žmogaus pavardės „darbiečiai“ neslepia. Tai pats V. Uspaskichas.

„Taip, aš privalėsiu eiti į premjero postą, jeigu suteiks tokį pasitikėjimą visuomenė. Nesuteiks – tai apie kokį premjero postą gali būti kalbama? Ir aš tiksliai žinau, kad aš būčiau geriausias premjeras. Efektyviausias. Ir treti metai po rinkimų valstybei jau nereikės skolintis – ji pradės atidavinėti skolas“, - šviesią ateitį piešė „darbiečių“ lyderis, pridurdamas, jog savo kandidatūrą į premjerus nors ir dabar galėtų aptarti su prezidente Dalia Grybauskaite.

DELFI primena, jog rinkimuose taip pat nemažai balsų surinkti galintys socialdemokratai savo kandidatus į ministrus jau paskelbė. Būtent opozicinės jėgos – socdemai, „darbiečiai“ bei „Tvarka ir teisingumas“ – šiuo metu pirmauja partijų populiarumo reitinguose.